Artimųjų Rytų stiliaus viščiukas (4 asmenims)
Prieskonių pastai reikės:
• 2 šaukštelių kumino sėklų
• 1 šaukštelio kalendros sėklų
• 1 šaukštelio kmynų
• 2 šaukštelių pankolių sėklų (anyžių skonio)
• 1/2 šaukštelio čili pipirų (arba pagal skonį)
• 1 šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies (arba 1/2 šaukštelio džiovinto imbiero)
• 1/2 šaukštelio malto cinamono
• 2 šaukštelių rupios druskos
• 1/2 sūdytos citrinos (galite pakeisti šviežia)
• 4 česnako skiltelių
• 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
• 1 viščiuko, padalinto į 8 dalis
• Mėtų lapų pateikimui
Įkaitiname orkaitę iki 200C.
Pasigaminame prieskonių pastą: įkaitiname sausą keptuvę ir joje trumpai pakepiname kuminus, kalendras, kmynus ir pankolių sėklas. Kai jos paskleidžia aromatą, suberiame į prieskonių trintuvę (arba elektrinį smulkintuvą) ir susmulkiname. Suberiame čili pipirus, imbierus, cinamoną, druską, česnakus, sūdytas citrinas, ir viską dar kartą sukapojame, sutriname iki vientisos masės. Supilame pamažu aliejų, kad viskas susijungtų.
Nuplaunam viščiuko dalis ir nusausinam. Sudėję į didelį stiklinį dubenį, apipilam viščiuką prieskonių pasta, ir rankomis gerai įtriname į kiekvieną gabalėlį.
Kepimo skardoje sudedame visus paruoštus viščiuko gabalėlius odelėmis į viršų. Kepame apie 25 min., tada apverčiame kita puse ir kepame dar 25min., arba kol viščiukas pilnai iškeps, bus minkštas ir sultingas.
Pateikiame pabarstę šviežiais mėtų lapeliais.