Šokių treneriai J. ir Č.Norvaišos šventėms ruošiasi iš anksto

Šokių treneriai Jūratė Norvaišienė (78 m.) ir jos bendraamžis vyras Česlovas Norvaiša rūpintis dovanomis pradeda iš anksto. „Tuomet nereikia prieš pat šventes gaišti laiko eilėse”, – teigė J.Norvaišienė.

Buvę šokėjai, o dabar šokių treneriai Jūratė ir Česlovas nuo jaunystės į dovanas kreipia išskirtinį dėmesį.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Buvę šokėjai, o dabar šokių treneriai Jūratė ir Česlovas nuo jaunystės į dovanas kreipia išskirtinį dėmesį.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Nov 27, 2013, 7:08 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:59 AM

Buvę šokėjai, o dabar šokių treneriai nuo jaunystės į dovanas kreipia išskirtinį dėmesį. Pora tiki, kad jos gyvenimą padaro gražesnį, parodo, kad žmonės vienas kitam yra brangūs.

„Kalėdų dovanas vaikams ir anūkams jau paruošėme. Liko tik parūpinti saldainių ir kitų mielų smulkmenų”, – pasakojo Jūratė.

Dovanų krepšeliuose – praktiški daiktai. Kitokių šokių treneriai neperka, nes patys nemėgsta gauti atsainiai parinktos dovanos.

Šįmet artimiesiems Norvaišos dovanos kosmetikos, parfumerijos, knygų, papuošalų. Ankstesniais metais jie po egle yra padėję žvejybos įrankių, menininkų kurtų dirbinių, kelialapių į egzotiškas šalis, mobiliųjų telefonų.

„Kūčių vakarą su dovanų krepšiais vykstame pas dukterį į kaimo sodybą, į kurią susirenka visa mūsų šeima. Tądien dovanų sulaukia ir ten laikomi šunys, katės, žirgai, net vietnamietiškos kiaulės. Juk sakoma, kad Kūčių naktis stebuklinga – jos metu gyvūnai tarpusavyje kalba, tikriausiai aptaria ir gautas dovanas.

Dažniausiai jie sulaukia skanėstų. Vienam žirgui pernai esame padovanoję dar ir gūnią, kad žiemą nesušaltų”, – kalbėjo Č.Norvaiša.

Vienas kitam jau 53 metus kartu gyvenantys sutuoktiniai taip pat padės po dovanų krepšelį. Jie žino – tradiciškai juose bus saldumynų. Apie kitas dovanas pora garsiai kalbėti nenori, kitaip šventinį vakarą nebus staigmenos.

Iš artimųjų Norvaišos yra gavę nuotraukų rėmelių, rankų darbo stiklo dirbinių, papuošalų, dovanų kuponų, skirtų apsilankyti grožio ar sveikatinimo centruose.

Dovanomis kauniečiai vienas kitą ir vaikus lepina ne tik per Kalėdas. Gimtadieniai, vestuvių metinės ir kitos svarbios šeimos šventės taip pat nepraeina be staigmenų.

Č.Norvaiša savo žmoną neretai pamalonina ir gėlėmis, dažnai – vazoninėmis. Su puokštėmis jis grįžta po varžybų, kuriose dažnai teisėjauja.

Jeigu kuris nors iš sutuoktinių į užsienį išvyksta vienas, kitam būtinai parveža lauktuvių.

„Įprastai lauktuvės būna mielos, nebūtinai labai brangios. Tačiau Česlovas mane yra nustebinęs ir vertingomis dovanomis. Neseniai iš Vokietijos jis parvežė laikrodį su plačia balta apyranke. Būtent apie tokį svajojau. Lauktuvių esu gavusi ir nuostabių papuošalų”, – džiaugėsi J.Norvaišienė, kuri vyrui iš kelionių parveža šokolado, brangaus odekolono, kaklaraištį ar kokį nors kitą aksesuarą.

Daugybė jų namuose esančių paveikslų, suvenyrų, indų ir kitų interjero detalių – dovanos. Vienas jų per bendrą gyvenimą sutuoktiniai įteikė vienas kitam, kitas gavo iš artimųjų, bičiulių, savo mokinių, šokių konkursų rengėjų.

„Nemažai gražių daiktų mūsų namuose ir šokių klube yra dovanos, kurias gavome tuomet, kai sukomės šokių aikštelėje. Piniginių prizų tais laikais beveik nebūdavo, o dovanų dalyviams, ypač nugalėtojams, nebuvo gailima”, – neslėpė Č.Norvaiša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.