B.Nicholson saldžiarūgštės silkės su svogūnais ir morkomis receptas

Televizijos laidų vedėja, kulinarinių knygų ir tinklaraščio „Beatos virtuvė" autorė Beata Nicholson portalo lrytas.lt skaitytojams per Kūčias siūlo pasigaminti saldžiarūgštės silkės su svogūnais ir morkomis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2013, 11:11 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:13 AM

Saldžiarūgštė silkė su svogūnais ir morkomis

Reikės: 8 silkių filė, 6 svogūnų, 4 vidutinio dydžio morkų, kelių krapų šakelių.

Marinatui: 300 ml baltojo vyno acto, 200 ml vandens, 6–7 šaukštų cukraus, poros laurų lapų, 5–6 gvazdikėlių, pipirų (baltųjų, kvapiųjų, juodųjų), kelių kalendrų grūdelių.

Gaminimas:

Nulupame ir supjaustome svogūnus ir morkas. Supjaustome silkę.

Actą ir vandenį supilame į puodelį, pridedame cukraus ir prieskonių. Užviriname.

Kai vanduo užverda, į puodelį dedame svogūnus ir morkas, palaukiame, kol vėl užvirs. Išjungiame ugnį. Palaukiame, kol marinatas truputį atvės.

Į stiklainį dedame sluoksnį silkės, sluoksnį svogūnų ir morkų, tada vėl silkę ir t. t. Galiausiai viską užpilame marinatu ir dedame į šaldytuvą.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.