Televizijos žvaigždes džiugina žemiškos dovanos

Kada darbuose paskendusiai moteriai sustoja laikas? Kai per didžiąsias žiemos šventes su artimaisiais keičiasi dovanomis. Televizijos laidos „Viskas bus gerai” vedėjos Edita Užaitė (32 m.), Renata Mikailionytė (39 m.) ir Raminta Stanaitytė (37 m.) stengiasi artimiesiems teikti gerai apgalvotas ir mielas dovanas.

Viena kitai garsios moterys (iš kairės) Renata Mikailionytė, Edita Užaitė ir Raminta Stanaitytė linki sveikatos, kūrybos ir meilės.
Viena kitai garsios moterys (iš kairės) Renata Mikailionytė, Edita Užaitė ir Raminta Stanaitytė linki sveikatos, kūrybos ir meilės.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

2013-12-02 06:00, atnaujinta 2018-02-20 01:17

Aktorė E.Užaitė dovanomis artimiesiems rūpinasi iš anksto. Jei kokioje nors kelionėje pamato gražų daiktą Kalėdoms, jį įsigyti gali ir prieš pusmetį, rašo "Lietuvos ryto" žurnalas "Stilius".

Manekenei ir festivalio „Mados infekcija” prodiuserei R.Mikailionytei svarbiausia – gerai apgalvoti kiekvieną teikiamą dovaną.

„Visada galvoju, kad dovanojamas daiktas būtų naudingas konkrečiam žmogui, teiktų malonumą. Išsiklausinėju, apie ką žmogus svajoja. Kalėdoms ruošiuosi iš anksto”, – sakė Renata.

Ji visada dovanas pakuoja pati. Paprastą popierių Renata dekoruoja siūlais, kitomis mielomis smulkmenomis.

Žurnalistė ir komunikacijos konsultantė Raminta kasmet sau pažada, kad šįkart jau tikrai ilgai galvos apie žmogų, kuriam teiks dovaną, atspės jo slapčiausius norus. Tačiau būna kaip visada – prieš Kalėdas ji lekia, sukasi darbuose ir dovanas perka kone paskutinę akimirką.

Vis dėlto vienos taisyklės R.Stanaitytė laikosi – kasmet Kalėdų dovanoms ji susigalvoja temą. Štai pernai jos artimieji gavo pintus skanių dovanų krepšius su receptų knygelėmis, buteliu gero vyno, skanėstais ir saldumynais.

„Man buvo labai svarbu dovanos įspūdis – ji turėjo būti didelė ir graži!” – teigė moteris.

Jos vaikai visada rašo ar piešia laiškus Kalėdų Seneliui.

„Mano vaikai irgi rašo laiškus Kalėdų Seneliui!” – šypsojosi Renata.

R.Mikailionytei kone didžiausias Kalėdų malonumas – ieškoti dovanos artimam žmogui. Didžiausia dovana jai pačiai – dovanojimas kitiems.

„Sėdėsime prie Kūčių stalo, pakuosime dovanas. Vaikai džiaugsis, laikas tarsi sustos, o aš galėsiu visą dėmesį skirti brangiausiems žmonėms.

Tas jausmas ir yra geriausia dovana!” – kalbėjo Renata.

Raminta šypsojosi, kad iš Renatos gauta dovana jai būtų vertingiausia – mat ji dievina gauti tokias dovanas, kai žmogus, įteikęs ją, maloniai nustebina.

„Atidžiai ir su meile išrinktos dovanos – įrodymas, kad žmogus praėjusiais metais mane girdėjo, matė, nuo ko sužiba mano akys. Dovanodama stengiuosi atsilyginti tuo pačiu.

Man didžiulis malonumas, kai žmogų nustebinu ir pradžiuginu!” – kalbėjo Raminta.

Editai patinka stebinančios dovanos. Tai pavyksta padaryti patiems artimiausiems žmonėms. Aktorė nemėgsta netikusių smulkmenų, įteiktų daugiau iš pareigos nei iš širdies.

„Ir pati labai nemėgstu dovanoti tik todėl, kad reikia. Tokiu atveju geriau nusiųsiu atviruką su nuoširdžiu linkėjimu”, – sakė E.Užaitė.

Kur dėti nenaudingas dovanas? Edita jas dažnai išmeta be kruopelytės gailesčio.

„Merginos, juk gyvename tarp bažnyčių, tai nuneškime viską, ką norime išmesti, į jų zakristijas!

Ten laukiama ir pirštinių, šalikų, mūsų nebeavimų batų. Gal daiktai, drabužiai, kurie mums netinka, bus beprotiškai naudingi kitiems?” – koleges protino R.Mikailionytė.

Ji siūlo visada prieš perkant netikusį niekutį stabtelėti ir pasitelkti vaizduotę.

Juk žmogų kur kas labiau nudžiugins skanios ar kvepiančios Kalėdomis dovanos: žvakė, smilkalai, pakelis kavos, arbatos, plytelė šokolado, apelsinai ar imbierinių sausainių dėžutė.

Būtini didžiųjų metų švenčių atributai namuose Editai – švara, cinamono kvapas, mandarinai ir kūčiukai.

Renata su vaikais namuose jau beveik dešimtmetį puošia dirbtinę eglutę. Ji turi gražią jos puošmenų kolekciją.

„Sūnus Justas jau suaugo, Marija turi daugiau entuziazmo, bet visada eglutę puošia abu. Leidžiu jiems, pati nesikišu”, – šypsojosi Renata.

R.Mikailionytės namuose švenčių metu visada smilksta smilkalai, o ant durų kabo Kalėdų vainikas.

„Noriu šiemet su vaikais pripjaustyti apelsinų, juos džiovinti. Taip turėsime dar kitokių puošmenų. Su draugais norėčiau eiti į mišką – nunešti žvėreliams daržovių, grūdų, pastatyti lesyklėlę paukščiams. Noriu, kad vaikai susimąstytų apie tokius gerus darbus”, – kalbėjo Renata.

Ramintai mišku kvepianti eglutė namuose – būtinas Kalėdų simbolis nuo pat vaikystės. Eglė turi būti didelė, graži. Kalėdų medį jos šeima išsirenka pas girininką.

„Puošiame namus gausiai – žvakėmis, snaigėmis. Juk tai ir sukuria Kalėdų nuotaiką bei stebuklą”, – sakė ji.

Renata su vaikais savo namuose Kalėdų Senelio sulaukia naktį, tad dovanas išpakuoja Kalėdų rytą. Tačiau miegoti šeima eina apdovanota – moters mamos namuose dovanos teikiamos po Kūčių vakarienės.

„Mūsų šeima Kalėdas švenčia Druskininkuose, kur gyvena ir mano, ir vyro tėvai. Čia Kalėdų Senelis ateidavo prie Kūčių stalo.

Tačiau pernai dukra prasitarė, kad norėtų ryte nusileisti laiptais prie eglutės ir tik tada rasti dovanų. Kaip buvo smagu! Vaikai lekia laiptais, pakuoja dovanas, krykštauja!” – pasakojo Raminta.

Ko palinkėtų viena kitai Kalėdoms? „Renatai – susirasti vyrą, o Ramintai – išmokti gaminti” – juokėsi Edita.

„Edita, ačiū už linkėjimą! Ko palinkėčiau Editai? Ji turi viską. Linkiu kūrybos, daug įdomių vaidmenų. Sveikatos ir darnos.

O Raminta turi didelę šeimą, mėgstamus darbus, pradėjo naują veiklą – linkiu, kad jai sektųsi verslas, kad ji įgyvendintų savo idėjas. Mes turime viską, tik reikia mokėti tuo džiaugtis!” – ištarė Renata.

Raminta linkėjo neužšąlančių ežerų mėgstančiai maudytis E.Užaitei.

„Ir kad nesirgtų vaikai! Renata, tau linkiu meilės. Jos niekada nebus per daug!” – šypsojosi R.Stanaitytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?