Į Marijampolę Kalėdos atkeliavo anksčiau

Šeštadienį Marijampolės ir Hordolano žemės (Norvegija) LIONS klubo nariai Sūduvos sostinės centre, J.Basanavičiaus aikštėje, miestiečius vaišino kalėdine sriuba. Šie klubai jau kelerius metus iš eilės prieš Kalėdas rengia gerumo akcijas.

Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Dec 14, 2013, 3:08 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:09 PM

Šiemet vaikų su negalia darželiui "Žiburėlis", Vaiko dienos centro ir Kartų namų globotiniams buvo padovanotas kalėdinis spektaklis Marijampolės dramos teatre, po kurių mažųjų žiūrovų laukė dovanėlės bei vaišės su Kalėdų seneliu.

Šeštadienį po pietų iš J.Basanavičiaus pajudėjo "Gerumo traukinys".

Jis su dovanomis įvairiose seniūnijose aplankys 59 tvarkingas ir gausias šeimas.

„Šeimas, kurioms bus skirtos šios dovanos, su seniūnijos darbuotojomis rinkome kruopščiai. Labai norėjosi, jog džiaugsmo patirtų tie žmonės, kurie gyvena nekaulydami pašalpų ir lengvatų. Jie verčiasi sunkiai ir kantrumu nusipelno pagarbos.

Kai Agnarui papasakojau apie kelias tokias šeimas, jis susigraudino iki ašarų", - sakė portalui lrytas.lt Šunskų seniūnijos seniūnas Rimas Lekeckas.

50 dovanų, kuri kiekviena kainavo po 300 litų, parengė norvegai, dar devynias - Marijampolės LIONS klubas, vadovaujamas Romualdo Kubiliaus.

Į kelis automobilius sukrautose dėžėse buvo maisto produktų, kokių mažas pajamas turinčios šeimos, ko gero, nenusipirktų.

LIONS klubai į įvairias seniūnijas išgabeno kalakutų, šakočių, aliejaus, brangių mėsos ir konditerijos gaminių, saldainių bei kitokių gardumynų.

Norvegijos LIONS klubų misiją paremti skurdžiau gyvenančius marijampoliečius inicijavo vienas aktyviausių su Marijampole susigiminiavusios Norvegijos Kvamo savivaldybės klubo narių Agnaras Hoyseteris.

Jam už aktyvią paramą Marijampolei ir jos gyventojams yra suteiktas nusipelniusio marijampoliečio garbės vardas.

Prieš dvidešimt metų pirmą kartą Sūduvos sostinėje apsilankęs A.Hoyseteris į Marijampolę su paramos ir labdaros misijomis atvyksta kelis kartus per metus. Šis jo vizitas - jau 50-asis.

„Kai 1993 metais atvykau į Marijampolę pirmą kartą, žmonės buvo liūdnesni nei dabar.

Miestas kasmet gražėja. Norvegai tikrai nemano, jog marijampoliečiai gyvena skurdžiai. Mūsų atgabenama labdara ir parama yra noras pradžiuginti žmones, padaryti jiems šventę", - sakė Marijampolės garbės pilietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.