Tačiau Norvegijos maisto standartų administracija savo šalies gyventojus griežtai įspėjo kalėdiniu laikotarpiu kaip įmanoma labiau apriboti cinamono suvartojimą, pranešė naujienų puslapis „The Local“.
Administracija įspėjo, kad per dieną reikėtų suvartoti ne daugiau kaip 40 gramų šio kvapnaus prieskonio, kurio nemažai dedama į Skandinavijos šalyse populiarias bandeles su cinamonu.
Norvegijos maisto standartų administracijos teigimu, cinamono sudėtyje yra kumarino – kvapniosios medžiagos, kuri, vartojama dideliais kiekiais, gali pakenkti kepenims. Didesnės šios medžiagos koncentracijos kaupiasi vadinamame kinietiškame cinamone.
Didesnis cinamono kiekis ypač žalingas gali būti vaikams.
Anot Norvegijos maisto standartų administracijos vartotojų skyriaus vadovo Atle Woldo, išmintinga stebėti, kad vaikai suvartotų kuo mažiau cinamono.
Paprastai vaikai labiau nei suaugusieji valgo maistą, pagardintą cinamonu, pavyzdžiui, košę. Kadangi vaikų kūnai yra mažesni, cinamoną jie toleruoja mažiau, nei suaugusieji.
Parengė Giedrė Balčiūtė