Aktorės E.Užaitės moliūgų sriuba (receptas)

Bulvės, moliūgai, cukinijos, patisonai – šios gamtos gėrybės ypač rudenį ant pietų ar vakarienės stalo turėtų karaliauti kur kas dažniau, nei kitu metų laiku. Ne tik skanu, bet ir maistinga! „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Viskas bus gerai“ vedėja, aktorė Edita Užaitė dalinasi savo virtuvėje patikrintais ir draugių bei šeimos narių įvertintais receptais. „Pirštelius apsilaižysite“, – žada ji.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-04 10:24, atnaujinta 2018-02-17 23:23

Moliūgų sriuba

Jums reikės: pusės vidutinio dydžio moliūgo, 4 bulvių, 2 pomidorų, 2 svogūnų, aliejaus, žiupsnelio ciberžolių, druskos, pipirų, baziliko, grietinės arba grietinėlės.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite supjaustytą moliūgą bei svogūnus. Pagardinkite prieskoniais pagal skonį: ciberžolėmis, druska, pipirais. Tuo pat metu virkite bulves, o joms išvirus į puodą įmeskite pomidorus. Apkeptus moliūgus su svogūnais sudėkite į puodą ir viską dar šiek tiek pavirkite. Galiausiai viską susmulkinkite grūstuvu. Dubenėliuose patiektą sriubą puoškite baziliko lapeliais, sriubą pagardinkite šaukštu grietinės arba grietinėlės.

Bon Appetit!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.