Lengviems pietums brazilas R.Costa Pereira siūlo krevečių užkandį (receptas)

Televizijos kulinarijos šou "Skonis" nugalėtojas brazilas Renato Costa Pereira su portalo Lrytas.lt skaitytojais dalijasi tradiciniu brazilišku patiekalu – krevečių bobo („Bobo de camarao“). Šis karštas, pikantiško skonio užkandis tinka pietums.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Jan 24, 2014, 8:55 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:07 AM

6 porcijoms paruošti reikės:

500 g išlukštentų krevečių (kelias nelukštentas palikite papuošti)

150 g pomidorų tyrės

1 šaukšto susmulkintų kalendrų

1 šaukšto susmulkintų petražolių

50 g susmulkintų svogūnų laiškų

1 raudonos aitriosios paprikos

1 žalios aitriosios paprikos

175 g kokosų pieno

3 šaukštų alyvuogių aliejaus

200 ml grietinėlės

maltų juodųjų pipirų

Kajeno paprikų

druskos

žuvies sultinio pagal skonį

 Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite susmulkintas paprikas, pomidorų tyrę, krevetes, supilkite žuvies sultinį ir troškinkite ant mažos ugnies apie 5 minutes.

Po to sudėkite kalendras, svogūnų laiškus, supilkite kokosų pieną, grietinėlę ir virkite dar 5 minutes. Patiekite su baltais ryžiais arba kuskusu. Papuoškite apkeptomis krevetėmis ir petražolėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.