Baltijos šalių barmenai Vilniuje rungėsi dėl geriausiojo vardo

Ketvirtadienį Vilniaus rotušėje skambėjo taurės ir liejosi gėrimai. Čia geriausi Baltijos šalių barmenai varžėsi dėl galimybės dalyvauti pasaulio kokteilių kūrimo čempionate. 

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Feb 21, 2014, 10:10 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:58 AM

Barmenų pastangas „Bacardi Global Legacy Cocktail Competition“ Baltijos šalių finale Vilniuje vertino pats šio kokteilių čempionato pradininkas, pasaulinis „Bacardi“ prekės ženklo ambasadorius Davidas Cordoba, 2012-ųjų kokteilių čempionato nugalėtojas iš Niujorko Shingo Gokanas ir „Bacardi“ prekės ženklo ambasadorius Belgijoje Frankas Symonsas.

Kokteilių čempionato finale rungėsi trys lietuvių, trys estų ir trys latvių barmenai. Po nacionalinių turų jie turėjo tris mėnesius iki finalinio etapo barmenai turėjo pristatinėti savo kokteilius visuomenei ir pelnyti jos palankumą, finaliniame etape šių akcijų efektyvumas kokteilių kūrėjams dovanojo beveik ketvirtadalį visų galimų balų.

Skelbdami nugalėtoją vertintojai atsižvelgė ne vien tik į kokteilio skonį, bet ir paruošimo techniką, barmeno bendravimą su publika. Visi šie kriterijai buvo žinomi iš anksto, tačiau komisija vis tiek sugebėjo pažerti staigmenų.

„Mums buvo labai sudėtinga išrinkti vieną barmeną iš trijų šalių. Baltijos šalys - ne viena valstybė. Visi pasirodę barmenai buvo per daug profesionalūs, kad galėtume išskirti vienintelį nugalėtoją. Visos komisijos pritarimu nusprendėme rinkti tris laimėtojus, kurie atstovaus savo šalis Maskvoje“, - pranešė D.Cordoba.

Į pasaulinį čempionatą Maskvoje vyks Algirdas Mulevičius (Lietuva), Roberts Kalvans (Latvija) ir Angelika Larkina (Estija).

Kadangi pati vertinimo komisija tokį sprendimą priėmė visai neseniai, prizą jie turėjo tik vieną. Jis atiteko estei Angelikai. Komisijos nuomone, ji sukūrė vieną geriausių kokteilių pasaulyje.

Baltijos šalių finalas – mažas, bet labai svarbus laiptelis iki pripažinimo. Jo nugalėtojas gaus kelialapį į pasaulinį čempionatą Maskvoje. Čia nugalėjusio barmeno kokteilis bus įtraukiamas į „Bacardi“ rekomenduojamų kokteilių sąrašą, o pats gėrimo autorius keliaus po pasaulį rengdamas mokymus, kuriuose pristatys savo kurtą kokteilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.