Atlikėjos E.Jocytės išmonė: vištiena įdaryti persikai (receptas)

Dainininkė Evelina Jocytė improvizuoja ne tik scenoje, bet ir virtuvėje. Džiazo atlikėja receptų semiasi ne iš kulinarijos knygų, televizijos laidų, bet iš savo fantazijos. Ir jai visai neprastai pavyksta nustebinti savo artimuosius.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Mar 19, 2014, 7:02 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:38 AM

"Labai mėgstu eksperimentuoti", - neslėpė Evelina, neseniai savo mamos Larisos 60-ojo gimtadienio šventei paruošusi vištiena įdarytus konservuotus persikus. E.Jocytės motinai, pagal išsilavinimą chorvedei, tokios vaišės buvo didžiausia staigmena, bet labai maloni.

Tereikia tik pasukti galvą ir pasižvalgyti, ko yra šaldytuve. Kadangi šeima mėgsta vištieną, nutariau ja įdaryti persikus. Bet vis vien trūko kažin kokio prieskonio. Namuose buvo salierų. Bet saliero šaknis šiam patiekalui suteikė per stiprų skonį. Tuomet panaudojau stiebą. Skonis - žymiai geresnis, suteikiantis įdarui pikantiškumo bei sultingumo. Ragaudami patiekalą svečiai gyrė jo skonį. Be to, įdaryti persikai ant stalo labai šventiškai atrodo - žymiai geriau negu būtų buvusi nuobodi balta mišrainė", - kulinariniais bandymais džiaugėsi E.Jocytė.

Vištiena įdaryti persikai

Užkandžiams reikės:

6-8 konservuotų persikų puselių

200 g virtos arba garuose troškintos vištos krūtinėlės

60 g graikinių riešutų, apkepintų

didelio saliero stiebo

valgomo šaukšto "Daumantų" majonezo "Be konservantų" (arba naminio majonezo, jeigu mokate pasidaryti)

2 valgomų šaukštų skysčio, likusio išėmus persikus iš indo

druskos, pipirų pagal skonį

Sudėkite persikus į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų.

Tuo metu smulkiai supjaustykite krūtinėlę, riešutus sugrūskite grūstuvėje arba sukapokite aštriu peiliu, saliero stiebą supjaustykite smulkiais kubeliais ir viską išmaišykite dubenyje. Dėkite majonezą, apšlakstykite persikų skysčiu, pagardinkite druska ir pipirais.

Šaukštu dėkite įdarą ant persiko puselės suformuodami ant jo kūgį. Sudėkite užkandžius į lėkštę, papuoškite saliero lapeliais.

Mažos gudrybės: majonezo reikia nedaug, kad įdaras tik šiek tiek suliptų ir jokiu būdu nebūtų juo "permirkęs", nes persikas yra sultingas vaisius, tad ragaujant įdaras turi būti "sausokas".

O tam, kad užkandis "nevažinėtų" po lėkštę, siūlau kiek nupjauti apačią, arba kiekvieną puselę įdėti į popierėlį, skirtą keksiukų kepimui.

Dar viena gudrybė: skystis nuo persikų tinka ne tik gaivai ruošti. Iš jo galima paruošti skanų ir labai nekaloringą padažą salotoms ar paukštienos kepsniams.

Padažui reikės:

0.5 puodelio persikų skysčio

2 arbatinių šaukštelių prancūziškų garstyčių

2 arbatinių šaukštelių. kiniško žuvies padažo

valgomo šaukšto aliejaus

Visus produktus, išskyrus aliejų, sudėkite į plaktuvą, suplakite. Plakimo metu plona srovele supilkite aliejų.

Šis padažas labai tinka visų rūšių salotoms, vištienos, antienos ir kalakutienos kepsniams pagardinti.

Vietoj žuvies padažo galima naudoti sojos padažą arba paprastą druską, tačiau pats turtingiausias skonis atsiskleidžia naudojant būtent žuvies padažą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.