Provanso sumuštiniai (J.Miltinio receptas)

Legendinis režisierius Juozas Miltinis (1907-1994) garsėjo ne tiktai savo kūryba teatro scenoje, bet ir improvizacijomis virtuvėje. Sovietiniais laikais, kai daugelis skanėstų buvo deficitas, režisieriui jų gauti nebuvo problema. Režisierius savo namuose rengė ne tik gurmaniškas, bet ir dvasines puotas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2014, 9:38 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:55 PM

Daugelį receptų J.Miltinis parsivežė iš Paryžiaus, kuriame studijavo. Ši Provanso užkandėlė - taip pat iš ten.

Reikės:

baltos duonos

ančiuvių pastos

tuno aliejuje

pomidorų

kietai virtų kiaušinių trynių

kaparėlių.

Pakepinkite aliejuje duonos riekes. Dar šiltas ištepkite ančiuvių pasta. Tada sumalkite tuną aliejuje, pomidorų minkštimą, kietai virtų kiaušinių trynius ir kaparėlius. Pridėkite truputį aliejaus. Šią masę tepkite ant sumuštinių. Papuoškite pomidorų griežinėliais, juodosiomis alyvuogėmis be kauliukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.