Draugų vakarėlyje pasijuskite barmenu (kokteilių receptai)

Jeigu kada nors susimąstėte, kaip prie baro stovinčiam alkoholinių gėrimų virtuozui pavyksta suplakti tokį nuodėmingą kokteilį, veikiausiai į galvą plūstelėjo mintis, kad sudedamųjų dalių toje taurėje milijonas, o namuose tokį pasigaminti pačiam – tikra vargo vakarienė. Tačiau populiariausius kokteilius neabejotinai galite suplakti ir patys. Štai 5 nesudėtingi kokteilių receptai tiems, kurie savaitgalio vakarą nori nustebinti ne tik save, bet ir į vakarėlį susirinkusius draugus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-03 18:57, atnaujinta 2018-02-14 08:50

Senovinis viskio kokteilis („Old-fashioned“)

Sudedamosios dalys: 1 vnt. gabalinio cukraus, 2 taurelės viskio, skiltelė apelsino, kokteilinė vyšnia, šlakelis karčiosios trauktinės „Angostura“, šlakelio vandens, ledo kubelių.

Į viskiui skirtą stiklinę įdedame gabalėlį cukraus, užpilame šlakelį „Angostura“ trauktinės bei šlakelį vandens. Leidžiame cukrui sugerti skystį. Masę sutriname grūstuvėliu. Į taurę dedame ledo kubelių ir supilame 2 taureles viskio. Kokteilį papuošiame apelsino skiltele ir vyšnia.

Kokteilis „Martini Dry

Sudedamosios dalys: džinas, sausasis vermutas, alyvuogė.

Į kokteilių plaktuvę (šeikerį) įdedame ledo kubelius, supilame 20 ml sausojo vermuto ir 40 ml džino ir plakame apie 20 sekundžių. Perpilame į martiniui skirtą piltuvo formos taurę. Ant smeigtuko pasmeigiame alyvuogę ir dedame į kokteilį.

Kokteilis „Margarita

Sudedamosios dalys: 2 griežinėliai žaliosios citrinos, tekila, šviežios žaliųjų citrinų sultys, druska, ledo kubeliai, apelsinų likerio „Cointreau“ arba apelsinų sulčių.

Martinio taurės kraštus suvilgome žaliąja citrina ir panardiname į lėkštutėje išbertą druską, kad ji priliptų prie kraštų. Į kokteilių plaktuvę supilame 40 ml tekilos, 20 ml apelsininio likerio ir 15 ml šviežių žaliųjų citrinų sulčių. Gerai suplakame ir atsargiai supilame į martinio taurę, nesuvilgydami druskos. Kokteilį puošiame žaliųjų citrinų skiltele.

Kokteilis „Mojito

Sudedamosios dalys: 40 ml šviesaus romo, gazuotas vanduo, ledo kubeliai, 2 šaukšteliai cukraus, 5–8 mėtų lapeliai, žalioji citrina.

Aukštoje taurėje sutriname mėtas ir cukrų, išspaudžiame žaliąja citriną. Taurę pripildome ledukais ir supilame romą. Šiek tiek pamaišome ir likusią taurės dalį pripildome gazuoto vandens. Kokteilį papuošiame mėtomis ir žaliosios citrinos skiltele.

Kokteilis „Long Island

Sudedamosios dalys: 30 ml džino, 30 ml šviesaus romo, 30 ml tekilos, 30 ml degtinės, 30 ml „Curaçao Triple Sec“ likerio arba 30 ml apelsinų likerio „Cointreau“, 30 ml cukraus sirupo, 30 ml citrinos sulčių, kolos.

Į aukštą taurę supilame visus svaigiuosius gėrimus. Šiek tiek pamaišome, tuomet supilame kolą (pagal skonį). Kokteilį papuošiame mėtos šakele arba citrinos griežinėliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.