Greiti pietūs - kriaušių ir mėlynojo sūrio salotos (receptas)

Kai už lango beprotiška kaitra, apie stoviniavimą virtuvėje prie puodų nesinori nė galvoti. Tačiau ką daryti, jeigu pilvas gurgia taip, lyg maisto nebūtų gavęs visą amžinybę? Siūlome paprasto, vasariško ir labai greitai paruošiamo patiekalo receptą. Salotos ne tik pamalonins gomurį, bet ir maloniai atvėsins karštą vasaros dieną.

Gaivios kriaušių ir mėlynojo sūrio salotos.<br>„123rf.com“ nuotr.
Gaivios kriaušių ir mėlynojo sūrio salotos.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-21 14:41, atnaujinta 2018-02-11 20:16

Reikės:

Fasuotų salotų mišinio

2 prinokusių, bet tvirtų kriaušių, supjaustytų nedidelėmis skiltelėmis

Mėlynojo sūrio, supjaustyto nedideliais gabaliukais

Duonos skrebučių (nebūtina)

Padažui:

Pusės citrinos sulčių ir žievelės

1 šaukšto aguonų sėklų

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

Druskos ir pipirų (pagal skonį)

Kaip ruošti:

1. Salotas padalykite į abi lėkštes po lygiai. Ant jų uždėkite supjaustytas kriaušes ir mėlynąjį sūrį.

2. Visus padažui skirtus produktus sumaišykite dubenyje ir užpilkite ant salotų. Patiekalą taip pat galima papuošti duonos skrebučiais.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.