Konkurso, kurį kas porą metų rengia Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, finale susikovė aštuoni virtuvės meistrai.
Tai Evaldas Juška (restoranas „Lauro lapas”, Vilnius), Tomas Meištininkas (restoranas „Siesta“, Kauno raj.), Justinas Misius (restoranas „Sweet Root“, Vilnius), Dovilė Piliponytė (restoranas „Sole Respublika”, Vilnius), Deivydas Praspaliauskas (restoranas „1 dublis”, Vilnius), Tomas Ragauskas (kulinarijos studija „Barbarisinė antis”, Kaunas), Viktoras Survila („Pure bar and Kitchen”, Birmingamas) ir Artūras Tomaševičius (laisvalaikio centrasCIDW Esperanza Resort”, Trakų raj.)
Dviems iš jų jau buvo pažįstamas pergalės skonis – prieš porą metų vykusiame konkurse nugalėjo J.Misius, o prieš ketverius – D.Praspaliauskas.
Į finalą pateko tik viena moteris, o vienas virėjas į konkursą atvyko iš Jungtinės Karalystės – tai Birmingame dirbantis V.Survila.
Aštuoniems pretendentams į geriausio virėjo titulą teko pagaminti tris patiekalus - užkandį, karštąjį patiekalą ir desertą, o jų darbus vertino keturi teisėjai iš užsienio šalių. Daugiausia pagyrų nusipelnė D.Praspaliauskas. Vilniečiai pamėgo tiek jo pirmąjį įkurtą restoraną „Lauro lapas", tiek dabartinį - „1 dublis". Antrąją vietą, nedaug atsilikęs nuo pirmosios, užėmė E.Juška, o trečiąją - A.Tomaševičius. Geriausio Lietuvos virėjo konkursą kas porą metų rengia Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Jis rengiamas „Litexpo” tarptautinės parduotuvių, restoranų, viešbučių įrangos parodos „BaltShop.BaltHotel.BaltGastro 2014” ir BAF, Baltijos maisto ir gėrimų mugės metu.