Romas Zakarevičius – apie maistą, padedantį įžiebti aistrą

Artėjant Šv. Valentino dienai kiekviena šeimininkė tiesia rankas į išskirtiniausių patiekalų receptų prikauptą užrašų knygelę, o vyrai traukia prijuostes ir stengiasi nustebinti savo damas neeiline vakariene. Ar žinote, koks maistas yra priskiriamas afrodiziakams?

R.Zakarevičiaus teigimu, desertas Šv. Valentino vakarą – privalomas.<br>T.Bauro nuotr.
R.Zakarevičiaus teigimu, desertas Šv. Valentino vakarą – privalomas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2015, 5:03 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 2:23 PM

Rodos, kad afrodiziakų dievai gyvena vandenyje. Tarp jūros gėrybių šio maisto – begalės. Pradedant austrėmis, krabais, midijomis, baigiant ikrais, tunu ir aštuonkojais – beveik viskas, kas telpa į žodžius „jūros gėrybės“, yra tikras aistros šaltinis.

Taip pat afrodiziakų pilna sveikame maiste – avokadai, imbieras, figos, moliūgas, net ne itin kvapnūs česnakai ir svogūnai gali sukelti jausmų audras vakarienės metu.

Jei svarstote, kuo geriausia gardinti patiekalus, siūlome baziliką, pipirus, paprikas bei ypatingąjį šafraną. Šie skonių stiprikliai taip pat priskiriami afrodiziakams.

„Desertas Šv. Valentino vakarą taip pat privalomas. Niekad neprašausite pasirinkę braškes šokolade bei šampano taurę. Tai – itin prabangiai atrodantis ir romantiškos vakarienės sinonimu tapęs afrodiziakas“, – teigė „Stiklių“ bendraturtis Romas Zakarevičius. Šis restoranas ir viešbutis yra parengęs specialių pasiūlymų Valentino dienai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.