Geriausio pasaulyje barmeno „Oskaras“ atiteko prancūzui

Praėjusį savaitgalį baigėsi pasaulinis „Bacardi Legacy Global Cocktail Competition“ čempionatas. Visų miksologų taip trokštamas geriausio pasaulyje barmeno titulas atiteko F. Dedieu iš Prancūzijos. Konkursą laimėti jam padėjo kokteilis, įkvėptas lotynų kultūros.

Visų miksologų taip trokštamas geriausio pasaulyje barmeno titulas atiteko F. Dedieu iš Prancūzijos.<br>Organizatorių nuotr.
Visų miksologų taip trokštamas geriausio pasaulyje barmeno titulas atiteko F. Dedieu iš Prancūzijos.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2015, 1:52 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 10:38 PM

Lietuvis Algirdas Mulevičius, jau antrąkart iš eilės atstovaujantis mūsų šalai pasauliniame finale, pirmasis pristatė savo kokteilį „Doremi“ ir juo pradėjo čempionatą, tačiau šiemet jam nepavyko patekti į finalinį aštuntuką.

Konkurso finale, vykusiame elegantiškoje Sidnėjaus Rotušėje, dalyvavo 300 svečių ir 34 miksologai iš viso pasaulio. Konkurencija buvo itin arši, prancūzo kokteilis „Le Latin“ įveikė daugybę neįtikėtinai stiprių konkurentų – originalių gėrimų, kurie buvo sukurti specialiai pasauliniam čempionatui.

„Esu labai susijaudinęs dėl šio laimėjimo, kuris suteikė man galimybę pristatyti kokteilį visam pasauliui. Tai buvo nuostabiausia mano savaitė, o dar puikiau yra parsivežti trofėjų namo. Tačiau aš taip pat vežuosi visas naujai užsimezgusias draugystes, pažinimą ir patirtį, kurią gavau per šią savaitę Sidnėjuje“, – po laimėjimo kalbėjo F. Dedieu.

F. Dedieu tapo septintuoju prestižinio pasaulinio kokteilių konkurso nugalėtoju. Ankstesnių nugalėtojų, tokių kaip Shingo Gokano, Elizavetos Evdokimovos ir Tomo Walkerio, sukurti paveldo vardo verti kokteiliai, padėję jiems iškovoti šį titulą, buvo pripažinti naująja klasika, verta papildyti legendiniais tapusių „Bacardi“ kokteilių gretas.

Gėrimo gamintojai visus ateinančius metus dirbs su F. Dedieu, teikdami jam išskirtinę paramą ir padėdami tobulintis profesinėje srityje, o jo gėrimui – pelnyti pasaulinį pripažinimą, suteikdami jam galimybę siūlyti „Le Latin“ kokteilį geriausių pasaulio barų lankytojams.

„Nugalėjęs kokteilis yra gėrimas, sujungiantis visus elementus, kurie turi būti tradiciniuose kokteiliuose. Tai yra gėrimas, kurį matau maišomą visame pasaulyje dar daug metų. Šiemet Franckas sukūrė kai ką, kas yra ir originalu, ir tradiciška. Buvo sunkiau nei kada nors anksčiau išrinkti nugalėtoją iš stiprių varžovų tarpo, tačiau „Le Latin“ radome tai, ką tikrai galime vadinti modernia klasika“, – kalbėjo „Bacardi“ prekės ženklo ambasadorius pasaulyje Dickie Cullimore.

2016 m. pasaulinis kokteilių konkursas keliaus į JAV ir bus surengtas San Franciske. Šis eklektiškas miestas su savo kunkuliuojančia ir gaivia barų ir miksologų kultūra visame pasaulyje garsėja mados naujovių etalonais, tolerancija, įvairove ir grožiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.