Į gurmaniškų patiekalų restoranus – po atviru dangumi

Sekmadienį visame pasaulyje šurmuliavo „Restoranų diena“, kuri tradiciškai neaplenkė ir Lietuvos! Mūsų šalyje savo vienos dienos restoranus atsidarė net 10 išradingų „restoranininkų“!

Mikrofoną į grilių iškeitęs žemaitis J.Jonušas sostinės gyventojus vaišino savo autoriniu, populiarumą tarp gurmanų jau spėjusiu pelnyti receptu – buko dūmuose šviežiai rukyta lašiša su medaus ir garstyčių padažu.
Mikrofoną į grilių iškeitęs žemaitis J.Jonušas sostinės gyventojus vaišino savo autoriniu, populiarumą tarp gurmanų jau spėjusiu pelnyti receptu – buko dūmuose šviežiai rukyta lašiša su medaus ir garstyčių padažu.
Beprotiškai keistas restoranas.
Beprotiškai keistas restoranas.
Beprotiškai keistas restoranas.
Beprotiškai keistas restoranas.
Ledinis šerbeto baras Karklėje.
Ledinis šerbeto baras Karklėje.
Šventė Karklėje.
Šventė Karklėje.
Ledinis šerbeto baras Karklėje.
Ledinis šerbeto baras Karklėje.
Mikrofoną į grilių iškeitęs žemaitis J.Jonušas sostinės gyventojus vaišino savo autoriniu, populiarumą tarp gurmanų jau spėjusiu pelnyti receptu – buko dūmuose šviežiai rukyta lašiša su medaus ir garstyčių padažu.
Mikrofoną į grilių iškeitęs žemaitis J.Jonušas sostinės gyventojus vaišino savo autoriniu, populiarumą tarp gurmanų jau spėjusiu pelnyti receptu – buko dūmuose šviežiai rukyta lašiša su medaus ir garstyčių padažu.
Restoranas „Garažas“.
Restoranas „Garažas“.
Restoranas „Ledi Tobulybė“.
Restoranas „Ledi Tobulybė“.
Veganų restoranas „Morka“
Veganų restoranas „Morka“
Vasaros piknikas.
Vasaros piknikas.
Vasaros piknikas.
Vasaros piknikas.
Vasaros linksmybės.
Vasaros linksmybės.
Restoranas „Kaimynas kepa salone“.
Restoranas „Kaimynas kepa salone“.
Daugiau nuotraukų (14)

lrytas.lt

Aug 18, 2015, 9:10 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 4:46 AM

Visą dieną iki pat vidurnakčio skirtingų stilių ir virtuvių restoranai kvietė užsukti paragauti išradingų virtuvės šefų gardėsių.

„Restoranų dienoje“ dalyvavo ne tik profesionalūs restoranų šefai ar maitinimo įstaigos. Į savo įkurtas vienos dienos užkandines, kavines ar restoranus kvietė užsukti ir žinomi visuomenės veikėjai.

„Restoranų dienos“ pradininkai Lietuvoje „Menai Renginiai“ atidarė savo restoraną Karklėje – festivalyje „Karklė Live Music Beach“. Šią restoranų dieną „Menai Renginiai“ įkūrė ledinį šerbetų barą ir visus festivalininkus gaivino šaltais ir spalvingais šerbetais! Skambant nuotaikingai muzikai, visi praeiviai buvo kviečiami užsukti! Kiekvienas turėjo galimybę susipažinti su pasauline restoranų diena ir patys, savo jėgomis susikurti uogomis ir sirupais pagardintą šerbetą!

„Džiaugiuosi, kad kaskart prie mūsų organizuojamos „restoranų dienos“ prisijungia vis daugiau kūrybingų ir puikių žmonių. Kasmet ši idėja auga ir norinčių dalyvauti vis daugėja, tad manau rudenį lietuviai galės užsukti į dar daugiau įvairiausių vienos dienos restoranų“,- sako viena „restoranų dienos“ organizatorių Erika Purauskytė.

Sostinėje vilniečiai Paulina Kaikarienė su briliu Edvardu Stalioniu kvietė užsukti į savo „restoraną“ „Happy food for happy people“, kuriame visi norintieji galėjo ragauti veganiškų patiekalų bei atsigaivinti naminiu limonadu. Šalia sostinės baltojo tilto, „Swedbank“ terasoje įsikūrė vienos dienos restoranėlis „Nuodėmingų malonumų puota“. Vilniečiai ir miesto svečiai čia galėjo paragauti vegetariškų patiekalų.

Vilnietis Nerijus Žeronas ir Lietuvos edukologijos universiteto lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursų studentai, atvykę iš penkiolikos pasaulio šalių: Argentinos, Kinijos, Peru, Šri Lankos, Ukrainos, Gruzijos, Rusijos, Latvijos, Vokietijos, Maroko, Turkijos ir kitų, restorane gamino savo šalių sumuštinius. „Restoranų diena“ neaplenkė ir Lietuvos kurortų. Šventojoje šeimininkavo žurnalistė Jurga Baltrukonytė ir fotografas Algis Kriščiūnas.

Žurnalo „HAPPY365“ komanda, drauge su fizikos eksperimentatoriumi Simu Januliu Šventosios pakraštyje, netoli jūros, įkūrė azondiu (skystame azote užšaldytų vaisių ir ledų) restoraną. „Mums sekėsi taip gerai, kad restoraną uždarėme tik tuomet, kai sulūžo elektrinis vaisių plaktuvas, – džiaugėsi HAPPY365 redaktorė Jurga Baltrukonytė. – Žmonės rikiavosi į eilę, visą dieną plūdo norintys paragauti skanėstų bei sudalyvauti eksperimente ir ledų pasigaminti patys. Atidaryti restoraną buvo iššūkis, bet jis tapo geros nuotaikos švente ir mums patiems, ir restorano lankytojams“.

Vienos dienos restorano renginyje Bernardinų sode dalyvavo ir buvęs muzikantas, buvęs B’Avarija gupės narys Jonas Jonušas. Mikrofoną į grilių iškeitęs žemaitis sostinės gyventojus vaišino savo autoriniu, populiarumą tarp gurmanų jau spėjusiu pelnyti receptu – buko dūmuose šviežiai rukyta lašiša su medaus ir garstyčių padažu.

Sostinės Antakalnio rajone restorano šefas – Mindaugas Danys ir miesto daržininkai, gamino žinomus ir net šiek tiek egzotiškus daržovių patiekalus. Restorano šefai nustebino ne tik geru maistu, bet ir romantiška aplinka. Nors įprastai baras „Salionas“ sekmadieniais nedirba, „restoranų dieną“ – padarė išimtį.

Katedros aišktėje vilnietės Justė Jakštienė ir Monika Šliupienė įkūrė restoraną „Ledi Tobulybė“. Moterys čia galėjo ateiti pasidaryti grožio procedūrų, tokių kaip lūpų ar rankų spa, atsigaivina kūno dulksna, pasipuošti greituoju makiažu ir tuo pat metu gurkšnoti gaiviuosius gėrimus ir skanauti desertus.

Šmaikštusis „Garage Stage“ restoranas kvietė ragauti tokių patiekalų kaip „žydiško kiaulienos troškinio“ ar „Vegetariško vištienos troškinio“. Kadangi viskas buvo gaminama kareiviškoje dvasioje, restorano vinis – „Kareiviška grikių košė“

Restoranų diena vyksta kiekvieną sezoną, tada visame pasaulyje visi, kas myli maistą, gali atsidaryti savo vienos dienos restoraną bet kur, kur tik užsimano : parke, namie, biure ar sode be jokių leidimų ir oficialumų. Tądien ir Vilniuje, ir pajūryje visi maisto mylėtojai dalinosi savo didžiausia aistra, stebindami visus užsukusius praeivius! Net 1842 vienos dienos restoranų 29 pasaulio šalyse. Kita pasaulinė restoranų diena – lapkričio 21, šeštadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.