Bet ši sistema ne visuomet veikia tobulai. Norėdami gauti maksimalios naudos viešbučio darbuotojai griebiasi įvairiausių triukų, kurie padeda taupyti.
Vieno tokio viešbučio virėjas pasidalino kai kuriomis paslaptimis, kaip taupoma virtuvėje. Jas skelbia portalas golbis.com
Vietoje raudonos mėsos dažnai patiekiama kalakutiena. Kodėl? Nes jos struktūra – elastinga, todėl ją galima kaitinti keletą kartų.
Mėsa, po vakarienės likusi ant švediško stalo, neišmetama. Tai būtų švaistymas. Padažas nuplaunamas, o kitą dieną mėsa gaminama su kitokiu padažu.
Mėsos skyriuje nėra jokių atliekų. Visos paprastai nevalgomos dalys sumalamos ir dedamos į maltinukus, kebabus ir kitokius maltos mėsos gaminius. Todėl jų rekomenduočiau nevalgyti.
Neskubėkite ragauti tradicinių turkiškų kotletų. „Cig Kofte“ – valgis, gaminamas iš žalios maltos mėsos, kuri sumaišoma su kruopomis, daržovėmis, prieskoniais. Šiam patiekalui reikia gerai viską išmaišyti. Kai reikia paruošti 20 kilogramų – ne juokai. Kaip tai daroma? Vyrukai ant batų apsiriša polietileno maišelius ir mėsą minko kojomis. Mėsa būna puikios konsistencijos. O skonis? Atvirai tariant – neragavau.
Valgiaraštyje vyrauja patiekalai su bulvėmis. Jos labiau kaloringos ir pasotina ilgesniam laikui. Viešbučio restorano virtuvėje net trys žmonės skuta bulves.
Papuošimai slepia trūkumus. Išlaidos pateisinamos tik papuošimams, kurie gaminami iš arbūzų ir melionų. Vaisiai gražiai išpjaustomi, nes visiems žinoma: pirmasis įspūdis – svarbiausias. O tuomet gal ir skonio trūkumų ar kitų mūsų triukų niekas nepastebės.
Dabar – apie saldumynus. Vakarykščiai tortai surenkami iš vitrinų, pašalinamas glaistas ir papuošimai, ir tortai puošiami iš naujo.
Galiausiai – mano patarimas. Rinkitės patiekalus, kuriuos virėjas gamina jums matant. Taip, dėl to gali tekti palaukti, gal jums ne visada ir patiks šie patiekalai, tačiau tai tikrai bus patiekalas, paruoštas paisant higienos taisyklių.