Pirmadienį į TV3 eterį grįš komiškas serialas „Bruto ir Neto“. Pagrindinį – Bruto – vaidmenį jame atlieka J.Gricius, anksčiau matytas serialuose „Vyno kelias“, „Meilė kaip mėnulis“, rašo „TV antena“.
Žodžio kišenėje neieškantis vyras pašiauštais plaukais plačiai šypsodamasis tvirtino, kad tarp personažo ir jo paties – daug bendra.
„Tiksliau – gal ne tiek manęs, kiek Ežio, kuris yra mano pravardė. Bruto yra Ežys, tik sukvailintas iki maksimumo“, – po trijų mėnesių, praleistų serialo filmavimo aikštelėje, kalbėjo J.Gricius.
Laisvalaikiu aktorius mėgsta skaityti knygas ir suktis virtuvėje.
„Virtuvė – mėgstamiausia vieta namuose. Joje mėgstu leisti laiką ne tik ruošdamas valgį (kai kas sako, kad kartais net skaniai), bet ir vakarodamas“, – kalbėjo vyras.
– Ar rytą pradedate kavos puodeliu lovoje?
– Rytą pradedu kavos puodeliu balkone. Nesvarbu, koks metų laikas, kavą geriu lauke.
– Spėjate pavalgyti pusryčius?
– Pusryčių nevalgau, jeigu reikia skubėti į darbą. Geriau 10 minučių ilgiau pamiegoti nei valgyti pusryčius. Laisvomis dienomis taip pat neskubu pusryčiauti, tiesiog guliu ir skaitau iki pietų.
– Kaip maitinatės per filmavimus?
– Valgome tai, ką gauname. Dažniausiai maistas būna labai skanus.
– Vėlai grįžęs po darbų galite suvalgyti visą šaldytuvo turinį?
– Ne. Renkuosi puodelį arbatos arba taurę raudonojo vyno ir knygą. Šaldytuvo nevalgau. (Juokiasi.)
– Esate gurmanas, trokštantis paragauti vis naujų valgių, ar jums artimesnė tradicinė lietuviška virtuvė?
– Esu gurmanas mėgėjas. Man visada įdomu tai, kas nauja. Mano posakis apie skanų patiekalą: ačiū tau, Dieve, už šitą pasaulį, kurį galima suvalgyti.
– Iš kelionių po kitas šalis parsivežate įdomių receptų?
– Dažniausiai parsivežu įvairių receptų, bet namuose pagal juos neruošiu. Tradicinius nacionalinius patiekalus, mano nuomone, reikia valgyti tose šalyse, iš kurių jie kilę.
– Kokį egzotiškiausią patiekalą esate ragavęs?
– Kirmėles, atvežtas iš Japonijos. Jas valgiau Lietuvoje.
– Laikotės taisyklės, kad per dieną privalu išgerti bent 2 litrus vandens?
– Ne. Man užtenka ir pusės litro.
– Jeigu reikėtų skubiai ką nors paruošti svečiams, kas tai būtų?
– Skubiai niekada neruošiu. Mieliau pasiūlau draugams pabūti su manimi virtuvėje, kol ką nors skanaus paruošiu. Tuomet sėdime, bendraujame.
– Be kokio patiekalo neįsivaizduojama tradicinė, o gal net šventinė vakarienė jūsų namuose?
– Be sriubos. Nesvarbu, kokios, bet sriubos turi būti ant stalo.
– Esate smaguris ar vietoj deserto mieliau sukirstumėte kepsnį?
– Niekada neatsisakau šokolado, bet gerą kepsnį tikrai suvalgau greičiau.
– Maisto ruošimo paslaptis perėmėte iš motinos ir senelės?
– Man patinka pačiam kurti receptus. Aišku, kai kuriuos esu perėmęs iš tėvo arba mamos, net draugų.
Neseniai iš kolegos Džiugo Siaurusaičio sužinojau paprastą, greitai paruošiamą ir tikrai skanų patiekalą – pievagrybiai, įdaryti sūriu ir kumpiu.
Pievagrybiai su mėlynuoju sūriu
Patiekalui reikės:
500 g pievagrybių,
250 g mėlynojo sūrio,
100 g pjaustyto Parmos kumpio.
Pievagrybių kotelius išpjaukite, o kepurėles išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Į kiekvieną kepurėlę įdėkite sūrio, apsukite kumpio juostele ir persmeikite dantų krapštuku, kad neišsivyniotų.
Kepkite 180–200 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių.