Kaunietis atskleidė, ko griebėsi, kad neaugtų pilvas

Komedijoje „Be 5 min. vedę“ nevykėlio Martyno vaidmenį atlikęs Edvinas Vadoklis (26 m.) atviras: susirūpinęs savo kūnu prieš pusmetį pakeitė mitybos įpročius.

Pusryčiams E.Vadoklis dažnai trina žaliuosius kokteilius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pusryčiams E.Vadoklis dažnai trina žaliuosius kokteilius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („TV antena“)

2017-02-17 07:12, atnaujinta 2017-04-09 22:14

Dabar kaunietis dieną pradeda jogurtu, avižine koše ir žaliuoju kokteiliu.

Iki praėjusio rudens kauniečio šaldytuve dažniausiai puikuodavosi įvairūs parduotuvėje pirkti pusgaminiai, bulviniai, miltiniai patiekalai ir salotos ar mišrainės, gardintos majonezu, rašo „TV antena“.

„Pirkau ir valgiau viską, kas papuldavo, tačiau vieną dieną pastebėjau, kad mano kūnas tampa ne toks patrauklus.

Supratau, kad jei ir toliau taip maitinsiuosi, greitai turėsiu pūpsantį pilvą, žinote, tokį, kuris vadinamas alaus pilvu, nors šio gėrimo visai nemėgstu.

Nenorėdamas subliūkšti ir siekdamas išlikti sveikas, atletiškas ėmiausi drastiškų pokyčių“, – prisipažino E.Vadoklis.

Vyras pradėjo daug sportuoti, atsisakė riebių ir nevisaverčių patiekalų, juos pakeitė sveikais.

Vienintelis dalykas, kurio kauniečiui nepavyksta atsisakyti, – valgymas naktimis. E.Vadoklis dažnai veda įvairius renginius, bet per juos net vaišinamas nevalgo. Pasisotinti tenka po darbų – vėlų vakarą ar net vidurnaktį.

– Kaip prasideda jūsų rytas?

– Kava ir cigarete. Be šio ritualo jau daug metų nebūna nė vieno ryto, net tokio, kai pramiegojęs rizikuoju pavėluoti į darbą ar mokslus.

– Pusryčius valgote?

– Iki praėjusio rudens pusryčių nevalgydavau niekada, bet pakeitęs mitybą pradėjau valgyti jogurtą su avižine koše ir gerti žaliuosius kokteilius.

Esu sugalvojęs daugybę žaliųjų kokteilių receptų. Nors į visus būtinai dedu bananų, špinatų ir daigintų kviečių želmenų, kitos sudedamosios dalys keičiasi.

Kokteilį skaninu avokadais, apelsinais, kiviais, uogomis, bolivinėmis balandomis.

Jeigu namuose nespėju išgerti kokteilio, jo įsipilu į specialų puodelį ir gurkšnoju važiuodamas ar dirbdamas.

– Ko visada galima rasti jūsų šaldytuve?

– Vaisių, daržovių, jogurto, negazuoto vandens, salotų ir kiaušinių.

– Mėgstate suktis virtuvėje? Prijuostę turite?

– Nors dažnai tenka girdėti, kad geriausi kulinarai vyrai, ruošti maistą, mano manymu, turėtų moterys. Turiu prijuostę. Sudėtingų patiekalų neruošiu.

Moku paruošti sumuštinius, šaltibarščius, išvirti košę, kiaušinį ir, kaip minėjau, suplakti kokteilį, bet įprastai pietauju ir vakarieniauju valgyklose ar kavinėse.

Gerai pasidomėjus, ko jose siūloma, galima rasti skanaus ir sveiko maisto, ypač paruošto iš vištienos, kalakutienos, salotų. Pamėgau žuvį, nors anksčiau beveik nevalgydavau.

– O cepelinų, plokštainio ar gruzdintų bulvių skonis nevilioja?

– Aišku, vilioja. Ypač šie patiekalai gardžiai atrodo akims.

Tiesa, kartais sau leidžiu pasimėgauti vienu kitu bulviniu blynu ar gabalėliu bulvių plokštainio, bet kalno grietinės ar spirgučių lėkštėje jau nebūna.

– Esate smaguris ar vietoj deserto mieliau sukirstumėte kepsnį?

– Bene vienintelis desertas, kuris tikrai labai patinka, – ledai. Pastaruoju metu apribojau jų kiekį, o anksčiau galėdavau vienu kartu sukirsti visą dėžę. Pasmaližiauti kartais mėgstu ir šokoladu ar kąsneliu torto, bet tai būna retai.

– Ko net už didžiausius pinigus negalėtumėte įsidėti į burną?

– Šaukšto saldžios sriubos ar bet kokio patiekalo, kuris gardintas razinomis.

– Kokį egzotiškiausią patiekalą esate ragavęs?

– Nesu pernelyg didelis keliautojas, todėl egzotiškų patiekalų dažniausiai paragauju gavęs lauktuvių. Yra tekę pabandyti šunienos, bet ji pernelyg nesiskyrė nuo kitos mėsos. Valgiau ir arklienos, ryklienos, banginio mėsos.

Tiesa, mane suvilioti kirminais ar vabzdžiais būtų sudėtinga. Jų nesu ragavęs. Labai mėgstu visas jūrų gėrybes, įskaitant jūrų kopūstus. Na, bet tai turbūt nėra didelė egzotika.

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Patiekalui reikės:

2 bananų,

1 obuolio,

2 kivių,

pusės avokado,

100 g špinatų lapų,

100 g bolivinių balandų lapelių,

daigintų kviečių ar saulėgrąžų želmenų,

2 šaukštų medaus.

Į kokteilių plaktuvą sudėkite gabalėliais sulaužytus bananus, nuluptą ir supjaustytą obuolį, kitus produktus ir išplakite iki vientisos masės. Kokteilį tiekite nedelsdami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.