Iliuzionistas stebuklus kuria ir virtuvėje

Šilalės, Kretingos ir Prienų gyventojams pirmiesiems nusišypsos laimė – su nauja programa kovo pabaigoje juos aplankys iliuzionistas Edgaras Mažeika, išgarsėjęs ne vienu plačiai nuskambėjusiu triuku ir Lietuvos, Latvijos bei Skandinavijos gyventojams žinoma EMMAGIC sceniniu pseudonimu.

E.Mažeika su kolege ruošia magišką kulinarijos knygą.<br>Organizatorių nuotr.
E.Mažeika su kolege ruošia magišką kulinarijos knygą.<br>Organizatorių nuotr.
E.Mažeika su kolege ruošia magišką kulinarijos knygą.<br>Organizatorių nuotr.
E.Mažeika su kolege ruošia magišką kulinarijos knygą.<br>Organizatorių nuotr.
E.Mažeika su kolege ruošia magišką kulinarijos knygą.<br>Organizatorių nuotr.
E.Mažeika su kolege ruošia magišką kulinarijos knygą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 21, 2017, 12:03 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 1:25 PM

Atlikėjas sutiko pasidalinti mintimis apie savo kūrybinį kelią bei apie net kelias naujas programas, kurias artimiausiu metu išvys visos Lietuvos gyventojai.

– Jūs esate jaunas, tačiau jau turite ilgametę sceninio darbo patirtį. Papasakokite, kodėl susidomėjote iliuzijos menu ir kokie buvo pirmieji žingsniai?

– Iliuzijos menu susidomėjau būdamas šešerių. Per Baltijos televiziją išvydau laidų ciklą, kur žinomi pasaulio iliuzionistai demonstravo savo triukus. Man, kaip vaikui, didelį įspūdį padarė iš niekur atsirandantys ir dingstantys daiktai.

Po truputi pradėjau domėtis, bandyti – pradėjau nuo pačių paprasčiausių triukų. Kelis fokusus parodė ir tėvas, vėliau mokiausi iš knygų. Po kurio laiko pajaučiau, kad gyventi be triukų negaliu.

– Kokių staigmenų iš jūsų gali sulaukti žiūrovai?

– Kartu su kolege susibūrėme į naują komandą ir rudenį ruošiame naują programą. Aš iliuzionistas, o kolegė – kulinarė, tai žiūrovams ruošiame naujovę – magijos kulinarinę knygą. Rudenį bus išleista knyga ir vyks pristatymo pasirodymai po Lietuvą.

Kuo ši knyga bus išskirtinė? Jame aprašyti desertai, kuriuos galima paruošti namų sąlygomis ir jie pateikiami kaip iliuzija – su stebuklo elementais.

Leidinyje esantys patiekalai bus ir vegetariški bei veganiški, taip pat juose bus galima keisti ingredientus, taigi jie tiks įvairiems skoniams. Tai tik keletas iš daugelio staigmenų, kurios laukia knygos skaitytojų ir mūsų turo lankytojų.

– Minėjote, jog rudenį pristatysite knygą, kokios Lietuvoje dar nebuvo. Joje sujungsite maisto ruošimą ir iliuzijos meną. Kas tai per knyga?

– Knygoje bus galima rasti daug receptų su patarimais, kurie jums padės ne tik skaniai gaminti, bet ir nustebinti svečius.

Taip pat ši knyga galės praversti ir mamoms, kurių atžalos nevalgo tam tikrų produktų. Jeigu jūsų vaikas nevalgo daržovių, kurios yra jam reikalingos, tai rasite patarimų, kaip kokiame nors patiekale jas paslėpti.

– Kas paskatino leisti šią knygą?

Mes šią knygą leidžiame ne tam, kad užsidirbtume ar kažkas pan. Mes tikrai džiaugsimės, jeigu ji bent atsipirks.

O šį dalyką darome vien todėl, kad nieko panašaus Lietuvoje dar nėra. Mus traukia nauji dalykai, nes kartais gali atrodyti, jog jau viskas buvo, bet kai pasidomi, supranti, jog yra dar daug dalykų, kuriuos galima parodyti.

– Kokiems skaitytojams bus skirta ši knyga?

– Knyga iš esmės bus skirta visiems. Visi receptai bus ganėtinai paprasti ir juos galės išbandyti kiekvienas. Taip pat receptai, kuriuose yra mėsos ar gyvulinės kilmės produktų, bus pateikti su patarimais, kokiais produktais juos pakeisti, kad valgis būtų vegetariškas ar veganiškas. Tad iš esmės ji tiks visiems. Visa kita sužinos tie, kurie rudenį nusipirks knygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.