Nekeptas varškės tortas be cukraus, kuriuo galima mėgautis be sąžinės graužimo

Paskutiniu metu save pagaunu vis dažniau mėginant pagaminti kažką saldaus, bet draugiško figūrai.

Nekeptas varškės tortas su aviečių uogiene.<br>Tinklaraščio „Kelias tikslo link“ nuotr.
Nekeptas varškės tortas su aviečių uogiene.<br>Tinklaraščio „Kelias tikslo link“ nuotr.
Nekeptas varškės tortas su aviečių uogiene.<br>Tinklaraščio „Kelias tikslo link“ nuotr.
Nekeptas varškės tortas su aviečių uogiene.<br>Tinklaraščio „Kelias tikslo link“ nuotr.
Nekeptas varškės tortas su aviečių uogiene.<br>Tinklaraščio „Kelias tikslo link“ nuotr.
Nekeptas varškės tortas su aviečių uogiene.<br>Tinklaraščio „Kelias tikslo link“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Giedrė, „Kelias tikslo link“

2020-11-13 15:01

Man vis dar tai yra tikras išbandymas!

Gaminant niekada šimtu procentu nesivadovauju receptu – vis pridedu „nuo savęs“.

Bet visada stengiuosi pasirinkti kokybiškus ir gerai pažįstamus produktus, kuriais pasitikiu.

Kad aš esu ištikima „Pieno žvaigždžių“ mylėtoja, jums gerai žinoma iš mano keliamų kasdienio maisto receptų, todėl ir šį kartą rinkausi savo mylimus #DVARO produktus, kurie niekada nenuvilia nei kokybe, nei skoniu.

Varškę aš galiu valgyti kasdien, todėl sugalvojau pasidaryti desertą iš varškės, ir pavyko puikiai.

Jei jau vyras su vaiku paprašė pakartoti ir nustebo sužinoję, kad tortas be pridėtinio cukraus, vadinasi, galiu drąsiai rekomenduoti ir jums šį desertą, kuriuo galėsite mėgautis be kaltės jausmo pirmoje dienos pusėje.

Nekeptas varškės tortas su aviečių uogiene

Pagrindui reikės:

  • 170 g becukrių sausainių
  • Saujos išmirkytų datulių
  • 40 g DVARO sviesto
  • 2 bananų

Varškės sluoksniui reikės:

  • 800 g DVARO pusriebės varškės
  • 300 g DVARO grietinės
  • 200 g aviečių uogienės
  • agavų sirupo (galima naudoti ir stevią ar skonio lašus)
  • 30 g želatinos
  • 100 ml vandens (skirtas želatinai išbrinkinti)

Gaminimo eiga

1. Datules užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti, kad suminkštėtų. Susmulkinti maisto smulkintuvu iki vientisos masės, kartu su bananais

2. Sausainius susmulkinti iki trupinių

3. Sviestą ištirpinti

4. Sausainius, datulių ir bananų masę ir sviestą išmaišyti ir sudėti į formą. Įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų

5. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 20 min., kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje, atvėsinkite.

6. Į maisto smulkintuvą sudėkite varškę, grietinę ir viską sutrinkite iki purios masės. Tada supilkite atvėsusią želatiną ir dar kartą viską sublenderuokite.

7. Dalį varškės masės atidėti ir sumaišyti su aviečių uogiene.

8. Supilkite varškės masę ant jau sustingusio pagrindo tada per vidurį su aviečių uodiene ir ant viršaus masę be uogienės. Statykite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB „Pieno žvaigždės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.