Lazanija su varške ir špinatais: vakarienė, kuri suburs šeimą ir padės sukurti šventinę nuotaiką

Kino režisierius Federico Fellini yra pasakęs, kad gyvenimas susideda iš magijos ir makaronų, todėl kviečiu apsilankyti jo gimtinėje – picos ir makaronų šalyje.

Lazanija su varške ir špinatais bei bašamelio padažu.<br>A.Kulitaitės nuotr.
Lazanija su varške ir špinatais bei bašamelio padažu.<br>A.Kulitaitės nuotr.
Lazanija su varške ir špinatais bei bašamelio padažu.<br>A.Kulitaitės nuotr.
Lazanija su varške ir špinatais bei bašamelio padažu.<br>A.Kulitaitės nuotr.
Lazanija su varške ir špinatais bei bašamelio padažu.<br>A.Kulitaitės nuotr.
Lazanija su varške ir špinatais bei bašamelio padažu.<br>A.Kulitaitės nuotr.
Lazanija su varške ir špinatais bei bašamelio padažu.<br>A.Kulitaitės nuotr.
Lazanija su varške ir špinatais bei bašamelio padažu.<br>A.Kulitaitės nuotr.
Lazanija su varške ir špinatais bei bašamelio padažu.<br>A.Kulitaitės nuotr.
Lazanija su varške ir špinatais bei bašamelio padažu.<br>A.Kulitaitės nuotr.
Lazanija su varške ir špinatais bei bašamelio padažu.<br>A.Kulitaitės nuotr.
Lazanija su varške ir špinatais bei bašamelio padažu.<br>A.Kulitaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Agnė Kulitaitė

Dec 11, 2020, 3:05 PM

„Dolce far niente“ – sako italai, taip išreikšdami malonumą nieko neveikti. O mėgautis dabartimi mes iš jų turėtume pasimokyti. Arba bent maistu ant vakarienės stalo.

Maistas – svarbus gyvenimo elementas, kuris daro įtaką mūsų savijautai, nuotaikai ir kasdienybei, bet per skubėjimą mes dažnai jo neįvertiname ir užuot pasimėgavę skubame greitai prikimšti pilvus.

Italų vakarienės svarbiausi ingredientai – vynas, daug skanaus maisto, gera muzika ir linksma kompanija. Bet, kaip sako italai, „non tutte le ciambelle riescono col buco“, todėl šiai kelionei į Italiją užteks ir trijų.

Lazanija su varške ir špinatais bei bašamelio padažu

6 porcijoms reikės:

  • 10 vnt. lazanijos lakštų;
  • 400 g varškės („Dvaro“);
  • 150 g tarkuoto sūrio („Dvaro“);
  • 250 g špinatų;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 svogūnų;
  • žiupsnelio žalumynų;
  • druskos,
  • pipirų.

Padažui reikės:

  • 2 v. a. miltų;
  • 500 ml pieno („Dvaro“);
  • 40 g sviesto („Dvaro“);
  • šiek tiek malto muskato;
  • druskos,
  • pipirų.

1. Nuluptus svogūnus supjaustyti ir pakepinti su gabalėliu sviesto. Vėliau sudėti smulkintus špinatus ir kelias minutes maišant patroškinti.

2. Atvėsintus svogūnus su špinatais sumaišyti su varške, 100 g tarkuoto sūrio, įmušti kiaušinius, įberti druskos, pipirų, žalumynų (tinka krapai, bazilikai, petražolės) ir gerai viską išmaišyti.

3. Likusį sviestą ištirpinti puode arba keptuvėje, suberti miltus ir maišant pakepinti apie minutę. Tada supilti pieną ir virti tol, kol padažas šiek tiek sutirštės. Į padažą įberti druskos, pipirų bei muskato.

4. Kepimo indą patepti aliejumi arba sviestu, tada dėti lazanijos lakštų sluoksnį, ant jo pilti dalį padažo, o ant viršaus paskleisti dalį varškės įdaro. Kartoti. Viršutinis sluoksnis turi būti padažo, o ant jo viršaus užberti likusį sūrį.

5. Indo viršų uždengti folija. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Po to foliją nuimti ir pakepti dar 15-20 min., kol viršus šiek tiek apskrus.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždėmis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.