Kreminę varškę šįkart papildžiau imbieriniais meduoliais, apelsino žievele bei spanguolėmis – viskas kas labiausiai kvepia Kalėdom.
Varškės tinginiui naudojau DVARO varškę ir sviestą. DVARO produkcijos jau porą metų nekeičiu į jokią kitą, nes tiek varškėčiai, tiek varškės tinginiai ir kiti desertai geriausiai man gaunasi būtent su šia produkcija.
Varškės tinginiui reikės:
- 400g 9% DVARO varškės
- 100g DVARO sviesto
- 2 v.š. natūralaus jogurto
- 50 g medaus
- 360 g imbierinių sausainių
- 150 g spanguolių
- 1 apelsino (reikės ir sulčių ir žievelės)
Į maisto smulkintuvą sudedu varškę, kubeliais pjaustytą sviestą, medų, jogurtą ir apelsino sultis. Viską smulkinu iki vientisos, kreminės varškės masės.
Didesniame inde gerai susmulkinu sausainius, įmaišau spanguoles, įtarkuoju apelsino žievelę.
Sausąją masę sumaišau su varškės mase. Tešlą dedu į maistine plėve išklotą skardą ir laikau per naktį ar bent 8 valandas.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždėmis“.