Išsikepkite kalmarų orkaitėje arba ant grilio: verslininkas pasidalijo receptu

Kalmarų ruošimas orkaitėje:

V.Daukintis siūlo receptą, pagal kurį ruošia kalmarus.<br>Asmeninis albumas
V.Daukintis siūlo receptą, pagal kurį ruošia kalmarus.<br>Asmeninis albumas
V.Daukintis.<br>Asmeninis albumas
V.Daukintis.<br>Asmeninis albumas
Kalmarai.
Kalmarai.
Kalmarai.
Kalmarai.
Kalmarai.
Kalmarai.
Daugiau nuotraukų (5)

Vaclovas Daukintis, verslininkas

2021-08-06 10:00, atnaujinta 2021-08-13 09:34

Užšaldytus kalmarus reikia atitirpinti ir trims minutėms pamerkti į karštą vandenį, kad lengvai nusivalytų oda. Išvalyti vidų, perpjauti pusiau, pabarstyti druska ir palikti 15 min.

Tada aptepti augaliniu aliejumi ir keraminiame inde pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.

Karštoje temperatūroje kalmaro mėsa susisuka į griežinėlį, kurį iškepus galima supjaustyti spiralės formos gabaliukais. Kepti apie 3 min. kartu su nepražydusio česnako žiedkočiais ir rozmarino šakele po kalmaru.

Iškeptus galima pagardinti šviežiai spaustomis žaliosios citrinos ar citrinos sultimis.

Kalmarų ruošimas ant grilio:

Ant grilio kiekviena kalmaro pusė kepama po 2–3 min. Tuomet įspaudžiame ketaus groteles ir kalmaras tampa dryžuotas. Čiuptuvus kepant irgi reikia apversti.

Patiekiame pagal skonį – tinka kartu apkepti nepražydusio česnako žiedkočiai, citrinos ar žaliosios citrinos skiltelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.