Barą įspūdingoje Graikijos vietoje atidaręs emigrantas labiausiai džiaugiasi čia sutikęs lietuvius

Kirilas Tichomirovas (34 m.) tikrai nesigiria ir nemeluoja, kai sako, kad jo baras yra vienoje gražiausių ir labiausiai kvapą gniaužiančių vietų tiek turistų, tiek pačių graikų itin mėgstamoje Kerkyros (Korfu) saloje.

Nuotr. iš asmeninio albumo
Nuotr. iš asmeninio albumo
K.Tichomirovas ką tik atšoko vestuves su lenkaite Justyna.
K.Tichomirovas ką tik atšoko vestuves su lenkaite Justyna.
Kirilo įkurtas „Off Town“ baras yra vienoje gražiausių salos vietų.
Kirilo įkurtas „Off Town“ baras yra vienoje gražiausių salos vietų.
Nealkoholinis „Virgin Pina Colada“.
Nealkoholinis „Virgin Pina Colada“.
Nealkoholinis „Virgin Mojito“.
Nealkoholinis „Virgin Mojito“.
Naminis limonadas.
Naminis limonadas.
Šaltas šokolado gėrimas.
Šaltas šokolado gėrimas.
Daugiau nuotraukų (10)

Indrė Jonušytė

Jan 4, 2022, 6:31 PM

Iš Prienų rajono kilęs rusakalbis emigrantas svečioje šalyje ne tiktai rado savo vietą, bet ir pateko į aistringos meilės pinkles.

Graikijai priklausančioje saloje Kirilas pradėjo lankytis dar būdamas paauglys. Trylikamečiui nuo Nemuno pakrantės ši sala tuomet pasirodė tarsi rojus. Nuo tada jis čia kartu su tėvais leisdavo visas vasaras, o baigęs mokyklą net negalvodamas persikėlė pas jau kurį laiką Kerkyros saloje gyvenančią mamą.

Jis gilinosi į graikų kultūrą, mokėsi kalbos ir ieškojo savęs. Gyvenimas pasisuko taip, kad jis atsidūrė prie „Off Town“ kavinės durų. Prieš šešerius metus K.Tichomirovas tapo jos savininku ir kavinės licenciją pakeitė į restorano.

Pirmus trejus metus dirbo kaip graikiška taverna su nemažai tradicinių patiekalų, tačiau baro idėja jaunam vyrui atrodė kur kas artimesnė.

„Graikiją galima pajusti tiek lėkštėje, tiek stiklinėje, ir nors pats esu didelis jūrų gėrybių mėgėjas, būtent per gėrimus (nebūtinai alkoholinius) noriu leisti lankytojams pajusti šios vietos išskirtinumą, tikrąjį skonį.

Aš pats mėgstu tikrą skonį to, ką geriu ir ką valgau, – geriu kavą be cukraus ir pieno, valgau krevetes be padažų“, – sakė K.Tichomirovas.

Sutikęs Kirilą retas kuris įtartų, kad jis – ne graikas. Ir ne tiek dėl išvaizdos, kiek dėl manierų, akcento ir net to, kad jis, kaip ir dauguma graikų, nemėgsta karščio ir tikina, jog tikrasis salos grožis atsiskleidžia ne vasarą, o pavasarį ir rudenį, kai galima visa krūtine įkvėpti gaivaus oro, kai dar nėra daug turistų ir galima grožėtis jūra, mėgautis laisve.

Kirilą dažnai galima pamatyti lietuviškuose kelionių forumuose, jo taiklūs komentarai ir patarimai apie Kerkyrą pralinksmina ne vieną tautietį.

Iki šių metų vasaros jo barą lietuviai aplankydavo retai, tai jam būdavo visos vasaros įvykis. Ir tie sutiktieji dažniau būdavo lietuviai iš Anglijos.

O šiemet jis sulaukė nemažai tautiečių iš Lietuvos. Jie Kirilą sužavėjo draugiškumu ir šypsenomis, gerais linkėjimais ir net dovanomis.

Kaip ir daugelis verslininkų, K.Tichomirovas nežinojo, ko tikėtis iš pandeminės vasaros, todėl nutarė apsidrausti ir sumažinti riziką: „Uždariau virtuvę, palikau tik gėrimus. Ir tai pasiteisino. Susitelkiau į barą – nekėliau kainų, padvigubinau gėrimų ir kokteilių pasirinkimą ir išlaikiau aukštą aptarnavimo lygį.“

Baro savininkas nuoširdžiai tiki, kad kiekviena iškilusi problema slepia galimybę tobulėti ir tapti išradingesniam. Per dvejus pandemijos ir kelių karantinų metus Kirilas išmoko daug naujo, todėl žada 2022-ųjų vasarą pasiūlyti patiekalų, kurie prilygtų nuostabiam vaizdui.

Dar jis nori atsiriboti nuo šiek tiek pabodusio turistams skirto graikiško įvaizdžio ir ketina pasinaudoti Lietuvos patirtimi.

Buvęs prieniškis net nesiginčija, kad net tokios nuostabios turistinės salos kaip Kerkyra barams iki lietuviško lygio dar toli.

„Off Town“ baras, esantis salos viduryje, atspindi savininko asmenybę. Kirilas nėra didelis paplūdimių mėgėjas, o keliaudamas renkasi vietas su gražiais vaizdais, ypač kalnus. Itin mėgsta šiaurinę salos pusę ir mažus miestelius, tokius kaip Kasiopės žvejų kaimelis.

Kirilas ką tik atšoko vestuves su lenkaite Justyna. Nors abu pažįstami jau daugiau nei dešimt metų, visą tą laiką jųdviejų gyvenimas bėgo šalia.

„Gyvenimas pilnas staigmenų – viskas nutinka visiškai ne taip, kaip planavai ar svajojai. Mes abu esame panašios būtybės su labai panašia gyvenimo istorija“, – vengdamas detalių sakė vyras.

Kirilui Justyna visada patiko, bet turėjo kitą mylimąjį. Kartą Kirilas nusprendė vis dėlto parašyti jai žinutę, ir ji tapo lemtinga. Justynos santykiai su mylimuoju jau braškėjo, tad Kirilo žinutė sukėlė laviną įvykių ir privedė iki teismų su buvusiu moters partneriu.

Naujos poros draugystę lydėjo daug nemalonių nuotykių su policija, advokatais, teismais. Tačiau dabar Kirilas nesigaili nieko, nes už meilę verta pakovoti.

Kerkyros saloje norintiems apsigyventi užsieniečiams K.Tichomirovas patartų gerbti vietos žmonių gyvenimo būdą, kultūrą ir nebandyti ką nors keisti ar tikėtis, kad jeigu taip yra kitur, taip turi būti ir čia. Graikai nemėgsta permainų.

Jie savaip gyveno tūkstantmečius, taip gyvens ir toliau. Čia reikia mokėti atsipalaiduoti ir mėgautis gyvenimu. Ir būtinai pasistengti išmokti kalbą, nes vietiniai tai labai gerbia.

Nepaisant Kerkyros salos grožio, Kirilas labiausiai ilgisi Lietuvos gamtos. Giminių, pas kuriuos galėtų grįžti, jau nebeturi. Ir jis jau ne vienintelis išeivis iš Lietuvos, prarandantis šaknis su gimtine.

Nealkoholinis gėrimas „Virgin Pina Colada“

Reikės (vienai taurei):

  • 10 gabaliukų šviežio ananaso
  • 50 ml kokosų pieno be cukraus

Šis egzotiškas nealkoholinis gėrimas labai vasariškas. Sudėkite viską į maišytuvą ir suplakite, įdėkite ledo ir pagražinkite ananaso riekele.

Nealkoholinis gėrimas „Virgin Mojito“

Reikės (vienai taurei):

  • pusės žaliosios citrinos
  • 1 a. š. cukranendrių cukraus
  • sodos vandens
  • šviežių mėtų
  • trinto ledo

Šio kokteilio paslaptis – ne produktai, o gaminimo technika. Į stiklinės dugną dėkite citriną ir pilkite cukrų, tada švelniais judesiais iš citrinos spauskite sultis, per daug nepažeisdami odelės. Užpilkite trinto ledo. Nemaišykite sukdami ratu, o tiesiog užkaskite. Dar dėkite ledo, viską užpilkite sodos vandeniu ir sumaišykite.

Mėtų netrinkite, o paspauskite pirštais ir dėkite pačioje pabaigoje arčiau šiaudelio, kad jaustųsi jų aromatas.

Naminis limonadas

Reikės:

  • 650 ml citrinų sulčių
  • 200 ml vandens
  • 600 g cukraus
  • 1 citrinos
  • mėtų lapelių

Nors Graikijoje citrinos auga visur, natūralaus limonado dažniausiai galima paragauti vienuolynuose. Į puodą supilkite vandenį ir cukrų su citrinos žievelėmis. Kai šildomas skystis ims virsti sirupu, į jį lėtai pilkite filtruotas citrinų sultis. Mišinį užvirinkite ir išjunkite. Atšaldykite ir filtruodami pilkite į stiklines su daug ledukų. Šis receptas tinka ir braškiniam limonadui gaminti.

Šaltas šokolado gėrimas

Reikės:

  • 1 v. š. šokolado mišinio (70 arba 45 proc. kakavos miltelių)
  • 100 ml pieno (pagal pasirinkimą – natūralaus, be laktozės arba vegetariško augalinio)
  • 6–8 neaptirpusių ledukų
  • 1 v. š. šokoladinio sirupo

Viską sudėkite į maišytuvą ir suplakite. Pilkite į stiklinę, prieš tai ją iš vidaus padekoravę šokolado sirupu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.