Šefė pasidalijo kiaušinienės, kurią mėgo Elžbieta II, receptu: ypatingo skonio suteikia du neįprasti ingredientai

Australų šefė pradžiugino karališkosios šeimos gerbėjus išduodama slaptą karalienės Elžbietos II mėgstamos kiaušinienės receptą.

Elžbieta II mėgo pradėti dieną pusryčiais, kuriuose gausu baltymų, o ši kiaušinienė buvo ruošiama pagal receptą, kuris jai ypač patiko.<br> 123rf nuotr.
Elžbieta II mėgo pradėti dieną pusryčiais, kuriuose gausu baltymų, o ši kiaušinienė buvo ruošiama pagal receptą, kuris jai ypač patiko.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-21 07:49, atnaujinta 2022-09-21 07:56

Šefės ir mitybos ekspertės Lee Holmes teigimu, šį receptą jai davė artimas draugas, dirbęs karališkuoju virėju ir gaminęs patiekalus Elžbietai II. 

„Ji kartais mėgo pradėti dieną pusryčiais, kuriuose gausu baltymų, o ši kiaušinienė buvo ruošiama pagal receptą, kuris karalienei ypač patiko“, – savo tinklaraštyje „Supercharged Food“ rašo Lee.

Šefės teigimu, šią kiaušinienę ypatinga paverčia du neįprasti ingredientai – tai muskato riešutas ir citrinos žievelė.

„Būtent šie prieskoniai pakelia šį pusryčių patiekalą į kitą lygį“, – tikina L.Holmes.

Pasak jos draugo, dirbusio karališkojoje virtuvėje, yra ir dar viena karališkosios kiaušinienės paslaptis: Elžbietai II patiko kiaušinienė, gaminama specifiniu būdu.

Pirmiausia kiaušiniai turėjo būti tik rudi, o ne balti. O svarbiausia – kiaušinienė turėjo būti ruošiama lėtai ir žemoje temperatūroje, kad būtų labiau kreminės tekstūros.

Patiekalas paprastai būdavo patiekiamas jos privačiame valgomajame su puodeliu „Earl Grey“ arbatos, pagardintos šlakeliu pieno.

„Kai prieš keletą metų gavau šį receptą, išbandžiau – ir dabar šią kiaušinenę gaminu visuomet, kai turiu svečių“, – rašo Lee, dalindamasi receptu. 

Karališkoji kiaušinienė

Reikės (2 porcijoms):

  • 3 ekologiškų (rudų) kiaušinių
  • 1 valgomojo šaukšto pieno
  • jūros druskos pagal skonį
  • 1 šaukšto sviesto arba aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinio šaukštelio smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
  • žiupsnelio malto muskato riešuto
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • pjaustytų laiškinių česnakų patiekti (nebūtina)

Kaip gaminti 

Dubenyje gerai išplakite kiaušinius su pienu. Įberkite druskos pagal skonį.

Nedidelėje keptuvėje ant silpnos–vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą arba alyvuogių aliejų.

Supilkite kiaušinius ir sumažinkite ugnį iki mažos, mentele lėtai judindami keptuvės turinį, kad neliptų prie dugno.

Prieš kiaušinienei pradedant tvirtėti suberkite citrinos žievelės, muskato riešuto, išmaišykite.

Patiekite iš karto apibarstę maltais juodaisiais pipirais ir kapotais laiškiniais česnakais.

Parengta pagal 7news.com.au

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.