Patarimai savaitgaliui – grilio fiestą suruošite vos per 20 minučių

Savaitgalio orų prognozės džiugina – numatomos saulėtos dienos be lietaus. O tai puiki proga traukti kepsnines, lauke mėgautis grilio patiekalais ir jaukiu laiku su šeima ar draugais. Jo švaistyti mėsos marinavimui ar užkandžių ruošimui nebereikia – tradicinių bei gurmaniškų patiekalų iš Vilniaus paukštyno „Fiesta“, „Heat & Eat“ bei „Premium“ produktų linijų pasigaminti galima vos per 20 minučių.

Vilniaus paukštyno „Fiesta“ linijos produktai.
Vilniaus paukštyno „Fiesta“ linijos produktai.
Raimondas Čironis ir Vilniaus paukštyno „Premium“ linijos produktai.
Raimondas Čironis ir Vilniaus paukštyno „Premium“ linijos produktai.
Vilniaus paukštyno „Heat & Eat“ kepamosios dešrelės.
Vilniaus paukštyno „Heat & Eat“ kepamosios dešrelės.
Vilniaus paukštyno „Fiesta“ iešmeliai.
Vilniaus paukštyno „Fiesta“ iešmeliai.
Vilniaus paukštyno „Fiesta snack“ produkcija.
Vilniaus paukštyno „Fiesta snack“ produkcija.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 5, 2023, 4:55 PM

„Šiltasis metų laikas Lietuvoje netrunka taip ilgai kaip norėtųsi, todėl padedame savo vartotojams jo nešvaistyti – siūlome kepti jau paruoštus Vilniaus paukštyno „Fiesta“, „Heat & Eat“ bei „Premium“ linijų produktus, kurių asortimentą papildėme įvairiomis naujienomis. Grilio gerbėjai gali rinktis iš plataus vištienos šašlykų, iešmelių, kepamųjų dešrelių ir net užkandžių pasirinkimo. Pasirūpinome ir marinatų bei prieskonių derinių įvairove – savąjį mėgstamiausią skonį ir vištieną iš naujo atrasti galės kiekvienas“, – sakė Raimondas Čironis, Vilniaus paukštyno naujų produktų kūrimo technologas.

Su šiluma grįžta ir „Fiesta“: visų skoniams tinkami šašlykai

Puikios žinios Vilniaus paukštyno „Fiesta“ produktų linijos gerbėjams – į šį asortimentą grįžo jau pamėgtų skonių vištienos šlaunelių mėsos šašlykai su populiariuoju pipiriniu, sakartvelišku arba švelniu marinatu bei vištienos filė šašlykas, pagardintas laiškinių česnakų ir alyvuogių marinatu.

„Švelnusis šašlykas galėtų būti ir puikus pasirinkimas net vaikams. Juk vištienos mėsa yra lengva, gerai virškinama ir turi daug baltymų, o šis marinatas – sviestinis. Tiesa, svarbiausia šašlykų neperkepti, jiems paruošti turėtų užtekti iki 20 minučių“, – teigė R.Čironis.

Anot jo, mažiesiems iškylautojams galėtų patikti ir Vilniaus paukštyno „Heat & Eat“ linijos penkių skonių kepamosios dešrelės: klasikinės, su džiovintais pomidorais ir bazilikais, mocarela, žolelėmis arba parūkytos „Barbeque“.

Svarbu tai, kad šios dešrelės yra pagamintos iš aukščiausios rūšies vištienos, užaugintos be antibiotikų, o jų sudėtyje nėra nitritinės druskos.

„Tokios dešrelės yra palankesnės sveikatai, jas saugu kepti ir ant laužo. Be to, Vilniaus paukštyno asortimente turime ir naujieną – šviežias dešreles su čederio sūriu. Jos taip pat tinka kepimui“, – pasakojo R.Čironis.

Šį sezoną grilio patiekalų gerbėjai gali rinktis ir Vilniaus paukštyno „Fiesta“ produktų linijos vištienos iešmelius su graikišku ir prancūzišku marinatu.

„Ši marinuota vištiena jau yra visiškai paruošta kepti – supjaustyta ir sumauta ant iešmelių. Tai ypač patogu, net nereikia išsitepti rankų, o ir šiems produktams iškepti tereikia 10–15 minučių. Be to, jie puikiai tinka su bet kokiu padažu, gali būti valgomi ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip užkandis,“ – sakė maisto technologas.

Beje, Vilniaus paukštyno „Fiesta“ produktų linijoje atrasti galima ir jau pamėgtus vištienos sparnelius arba blauzdeles su česnakiniu marinatu bei kmynais.

Netikėti deriniai – marinatai, gardinti uogomis ar juoduoju česnaku

Anot Vilniaus paukštyno naujų produktų kūrimo technologo R.Čironio, norint mėgautis puikaus skonio vištienos patiekalais, reikia vos dviejų dalykų – geros kokybės mėsos ir tinkamai suderintų skonių marinato.

„Vištiena yra viena iš populiariausių mėsų pasaulyje ne veltui, ji – itin universali. Jei ji tikrai kokybiška, marinuoti ją reikia ne tam, kad suminkštėtų, o tik tam, jog įgautų norimo skonio. O keičiant marinatus, galima vis iš naujo atrasti ir pačią vištieną, kaskart mėgautis kitokiais jos patiekalais“, – pasakojo Vilniaus paukštyno ekspertas.

Anot jo, ieškantys išskirtinio skonio, turėtų išbandyti Vilniaus paukštyno „Premium“ linijos produktus – pagamintus iš vištienos, užaugintos be antibiotikų, tinkamus kepti tiek orkaitėje, tiek ir kepsninėse. Viena iš šios linijos asortimento naujienų – juoduoju fermentuotu česnaku pagardinti vištienos peteliai.

„Juodasis česnakas gastronomijoje šiuo metu yra ryškiausia žvaigždė. Jis itin tinka visiems, kuriems įprastas česnakas yra per aštrus. Juodasis – švelnesnis, pasižymintis umami skoniu, o ne mažiau svarbu – natūralios fermentacijos metu jis įgauna ir daugiau antioksidacinių savybių, tampa biologiškai vertingesnis“, – pasakojo R.Čironis.

Grilio gerbėjų dėmesį ekspertas atkreipia ir į dar dvi, lietuviškų tradicijų įkvėptas, Vilniaus paukštyno „Premium“ linijos naujienas – šlaunelių mėsą su rabarbarų marinatu ir vidurinės sparnų dalis su agrastų marinatu.

Neseniai Vilniaus paukštyno pristatytas „Premium“ naujienas išbandyti galite jau šį savaitgalį – naujųjų marinuotų ir kepti skirtų produktų ieškokite didžiosiose prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse.

Į grilio „Fiestą“ – su karštai rūkytos vištienos užkandžiais

Tai dar ne viskas. Vilniaus paukštynas pasirūpino ne tik pagrindiniais grilio patiekalais, tačiau ir užkandžiais. Pavasariui tik prasidėjus, Vilniaus paukštyno „Fiesta“ linijos asortimentą ir Lietuvos parduotuvių lentynas papildė karštai rūkyti vištienos sparneliai „Fiesta snacks“.

Todėl, laukdami, kol iškeps pagrindiniai patiekalai, šį šiltąjį sezoną iškylautojai jau gali mėgautis užkandžiais su laukiniu česnaku, sūria karamele, aštriu Buffalo marinatu arba žolelėmis.

„Šie aukščiausios rūšies karštai rūkytos vištienos užkandžiai skanūs tiek šalti, tiek pašildyti grilyje. Tam, kad būtų patogu valgyti tiesiog rankomis, pasirinkome vidurines viščiukų sparnų dalis. Kruopščiai kūrėme ir jų skonius, kad savąjį atrastų kiekvienas vištienos gerbėjas – mėgstantis valgyti aštriai, švelniai, saldžiai ar vertinantis tradicinius derinius“, – pasakojo R.Čironis.

Vilniaus paukštyno griliui skirtus produktus bei užkandžius rasti galite didžiausių šalies prekybos tinklų parduotuvėse ir kitose prekybos vietose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.