Sąskaitą restorane išvydusi turistė iš Japonijos iškvietė policiją

Vakarienė restorane gali kaip reikiant patuštinti piniginę, jeigu nežinai, ką užsisakai. Tuo įsitikino turistė iš Japonijos, savo kompanijai užsakiusi patiekalą iš 3,5 kilogramo karališkojo krabo, o po to sulaukusi didžiulės sąskaitos.

Krabas su aitriosiomis paprikomis.<br> 123rf nuotr.
Krabas su aitriosiomis paprikomis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2023, 6:12 PM

Pamačiusi 1000 JAV dolerių (maždaug 1000 eurų) siekiančią restorano sąskaitą, turistė kreipėsi į policiją, sakydama, kad ji nebuvo tinkamai informuota apie patiekalo kainą.

Singapūre viešėjusi Junko Shinba tik po vakarienės restorane „Seafood Paradise“ sužinojo, kad jos užsakytas krabo su aitriosiomis paprikomis patiekalas kainuoja apie 680 JAV dolerių, pranešė portalas „AsiaOne“.

50 metų Shinba pasakojo, kad padavėjas pasiūlė patiekalą, kuriuo garsėja Singapūro ir kaimyninės Malaizijos virtuvės.

Tačiau šis patiekalas buvo ruošiamas ne iš gerokai pigesnių mangrovių krabų, o iš kamčiatkinio (dar vadinamu Aliaskos) krabo, kurio 100 gramų „Seafood Paradise“ valgytojams kainuoja beveik 20 JAV dolerių. Kamčiatkinis krabas – karališkųjų krabų šeimai priklausanti rūšis.

Shinba pasakojo, kad padavėja pateikė krabų patiekalą kaip tą, kurio kaina viršija 20 JAV dolerių, „nepaaiškindama, kad tai yra 100 gramų kaina.“

Restorano atstovai atsiųstame pranešime patikino, kad restorano darbuotojai turistų grupę du kartus įspėjo apie patiekalo kainą ir nurodė, kad suma yra už 100 g patiekalo. „Siekdami išvengti nesusipratimo, darbuotojai net atnešė parodyti visą karališkąjį krabą“, – priduriama jame.

Tačiau Shinba tvirtino, kad jai nebuvo pasakyta, jog visas krabas bus ruošiamas tiktai jų grupei, moteris manė, kad gaus tiktai dalį krabo.

Sprendžiant pagal sąskaitą, patiekalas iš kamčiatkinio karališkojo krabo kainavo apie 680 JAV dolerių, o tai reiškia, kad krabas svėrė apie 3,5 kilogramo.

„Lėkštės buvo pilnos krabų ir daugybės kitų patiekalų – mes visko net nesuvalgėme“, – sakė japonė.

Kartu su kitų patiekalų kaina bendra sąskaita už kompanijos vakarienę restorane siekė apie 1000 JAV dolerių.

Nesutikusi su tokia suma Shinba paprašė iškviesti policiją. Į įvykio vietą atvykus pareigūnams po tam tikrų diskusijų svečiams buvo suteikta maždaug 78 JAV dolerių nuolaida, o japonės draugas už vakarienę sumokėjo savo kreditine kortele.

Restoraną valdančios įmonės atstovai teigė, kad restorano vadovas pats padėjo Shinbai pateikti pranešimą policijai ir pasiūlė nuolaidą „iš geros valios“.

Dėl incidento japonė turistė taip pat susisiekė su Singapūro turizmo taryba, jos atvejis buvo perduotas svarstyti Singapūro vartotojų asociacijai.

Parengta pagal „Insider“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo