Ieškantiems šventinio deserto idėjų: Gian Lucos Demarco gardaus itališko šokoladinio pyrago receptas

Kaipgi šventinis stalas be deserto – artėjant Kūčioms ir Kalėdoms tautiečiai ieško idėjų, ką galėtų pasigaminti patys, o neturintys laiko suktis virtuvėje, tortų ir kitų gardėsių dairosi parduotuvėse.  Visgi norintiems svečius ir artimuosius nustebinti savo gamintu šedevru, virtuvės šefas Gian Luca Demarco siūlo išmėginti nesudėtingai paruošiamo ir nebrangaus itališko torto receptą.

Gian Luca Demarco.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Gian Luca Demarco.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 25, 2023, 5:11 PM, atnaujinta Dec 25, 2023, 5:12 PM

„Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė sako, kad rinkdamiesi desertus parduotuvėse pirkėjai daugiausiai dėmesio skiria jų šviežumui ir išvaizdai, o kalėdiniu laikotarpiu populiariausi būna klasikinių skonių kepiniai. Tiesa, tautiečiai nevengia vaišių stalo paįvairinti ir gurmaniškomis asortimento naujovėmis.

„Pastebime, kad mūsų pirkėjai ir žiemos šventėms dažniausiai renkasi „Kuršėnų“ varškės vyniotinį bei jau klasika tapusį tortą su maskarponės sūriu. Tiesa, domisi ir naujovėmis – pavyzdžiui, noriai perka ir mūsų meistrų pagamintą „Karališką“ tortą su maskarponės sūriu, kuris ne tik papuoštas, bet ir viduje gausiai pagardintas šilauogėmis.

Vienu didžiausių žiemos švenčių hitu galima tituluoti ir išskirtinio grožio baltą tortą su spalvotais biskvitais „Pūga“, kuris yra gaminimas išskirtinai tik kalėdiniu laikotarpiu“, – sako I.Trakimaitė-Šeškuvienė.

„Torta tenerina“ pagal Gian Luca Demarco

„Ruošiantis šventėms ir planuojant vaišių stalą daugeliui turbūt norisi susidėlioti tokį meniu, kuris nereikalautų daug laiko ir pastangų virtuvėje, tačiau kurio patiekalai savo skoniu, išvaizda ir aromatu nustebintų artimuosius bei svečius“, – priduria I.Trakimaitė-Šeškuvienė.

Norintiems savo artimuosius ir bičiulius nustebinti namuose ruoštais rankų darbo desertais, gardaus ir minkšto itališko šokoladinio torto idėją siūlo virtuvės šefas ir kulinarijos idėjų partneris Gian Luca Demarco.

„Torta tenerina“ – taip itališkai skamba šis be galo gardus, minkštas ir burnoje tirpstantis šokoladinis pyragas. Jį pasigaminti – labai paprasta ir visai nebrangu“, – sako virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Itališkas šokoladinis tortas

Tortui paruošti reikės:

  • 200 g juodo šokolado (ne mažiau nei 55 proc. kakavos);
  • 100 g sviesto;
  • 4 vnt kiaušinių;
  • 150 g cukraus;
  • 50 g miltų.

Gaminimas:

Sutrupinkite šokoladą ir kartu su sviestu išlydykite inde, pusiau panardintame vandens vonelėje. Atskirame inde standžiai išplakite kiaušinio baltymą ir sumaišykite su cukrumi. Trynius su cukrumi taip pat išplakite inde, kol masė pabaltuos ir ištirps cukrus.

Šokoladą sumaišykite su plaktais baltymais iki vientisos masės, vėliau sudėkite trynius ir miltus. Viską dar kartą sumaišykite.

Sutepkite skardą sviestu, pabarstykite miltais. Pilkite tešlą ir kepkite pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Iškepusį ir atvėsusį pyragą pabarstykite milteliniu cukrumi ir ragaukite!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.