Biskočiai su riešutais ir šokolado gabalėliais: galite pasiruošti ir gerokai iš anksto

Biskočiai (it. „biscotti“) yra italų itin mėgstami kietieji sausainiai su migdolais. Jie yra du kartus kepti, pailgos formos, sausi, traškūs ir gali būti panardinami į gėrimą.

Neringos Zeleniūtės biskočiai su riešutais ir šokolado gabalėliais.<br>R.Matilionytės nuotr.
Neringos Zeleniūtės biskočiai su riešutais ir šokolado gabalėliais.<br>R.Matilionytės nuotr.
Biskočiai su riešutais ir šokolado gabalėliais.<br>R.Matilionytės nuotr.
Biskočiai su riešutais ir šokolado gabalėliais.<br>R.Matilionytės nuotr.
Biskočiai su riešutais ir šokolado gabalėliais.<br>R.Matilionytės nuotr.
Biskočiai su riešutais ir šokolado gabalėliais.<br>R.Matilionytės nuotr.
Neringa Zeleniūtė.<br>R.Matilionytės nuotr.
Neringa Zeleniūtė.<br>R.Matilionytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Neringa Zeleniūtė Muzikos prodiuserė, nuomonės formuotoja

Dec 27, 2023, 5:03 PM

Pagrindinis biskočių ir itin į juos panašių kantučių (it. „cantucci“) skirtumas yra jų kilmė: kantučiai yra iš Toskanos miesto Prato, o biskočiai – iš Emilijos-Romanijos regiono. Biskočiai ir kiek turtingesni – čia dedami ne tik migdolai, bet ir kiti įvairūs riešutai, džiovinti vaisiai ar net šokolado gabaliukai.

Šių sausainių galite pasiruošti ir gerokai iš anksto – laukti, kol bus patiekti ant vaišių stalo, jie gali gana ilgai. Tokio gardumyno dėžutė ar stilingai Kalėdų tema dekoruotas stiklainis ir puiki šventinė dovana artimiesiems ar bičiuliams. Juk valgomos dovanos – vienos smagiausių.

Skanaus!

Biskočiai su riešutais ir šokolado gabalėliais

Reikės:

  • 80 g sviesto;
  • 150 g cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • 450 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 250 g riešutų (pagal skonį);
  • 100 g džiovintų vaisių;
  • 100 g šokolado.

Kaip gaminti:

Sviestą suplakite su cukrumi.

Po vieną įmuškite 4 kiaušinius, išplakite.

Berkite miltus ir kepimo miltelius. Jeigu matote, kad minkant labai limpa, po truputį įdėkite papildomai miltų, tik nepadauginkite.

Berkite apie 250 g riešutų pagal skonį (aš dėjau 100 g lukštentų pistacijų, 50 g migdolų) ir džiovintų vaisių (dėjau 100 g džiovintų spanguolių).

Berkite šokolado lašelių.

Suminkykite tešlą ir palikite ją bent valandą pastovėti šaldytuve. Ištraukę padalinkite į keturias dalis, padarykite ritinėlius.

Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20–30 min.

Ištraukę šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite norimo dydžio riekelėmis ir dar kartą šaukite į orkaitę, kol gražiai apkeps.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.