Ko nevalgyti prieš miegą?

Jei vakare mirštate iš bado, nesityčiokite iš savo organizmo - užkąskite! Tik rinkitės tinkamus produktus - juk kai kurie saldumynai gali sutrikdyti miegą, o kai kurie gali nulemti jūsų nuotaiką kitą dieną.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 7, 2015, 7:00 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 5:56 PM

1. Pyragaičiai, saldainiai, pagardai, ledai, duona.

Šių produktų sudėtyje yra daug cukraus, kuris skatina endorfinų gamybą, todėl užlieja euforija. Prisikimšę saldumynų užmigsite puikiai, bet po kelių valandų galite prabusti nuo rėmens graužimo, nemalonių pojūčių pilve. Be to, saldumynai - blogų sapnų kaltininkai. Ir svarbiausias šių produktų minusas: naktį jie pavirsta riebalais. Jei piktnaudžiausite -  užsiauginsite papildomų kilogramų.

Kuo juos pakeisti?

Palepinkite save desertu: pasigaminkite vaisinių ledų. Paimkite 200 g užšaldytų braškių. Sutrinkite ir sudėkite į dailią vazelę.

2. Aštrūs padažai, majonezas, aštrūs prieskoniai, sūrūs produktai, konservai.

Dėl šių produktų gali sutrikti skrandžio veikla. Be to, atsibusite patinusiais paakiais - juk druska sulaiko organizme skysčius. Visi šie produktai suteikia energijos, todėl ilgai vartysitės lovoje, mėgindami užmigti.

Kuo juos pakeisti?

Supjaustykite 150 g šviežių kopūstų, sutarkuokite 100 g morkų. Visa tai apipilkite 1-2 arbatiniais šaukšteliais aliejaus. Kopūstuose esantis kalcis sužadina riebalų skaldymosi procesą. Morkose esantys mikroelementai nuramina nervinę sistemą. Miegosite ramiai ir kietai.

3. Sūris, riešutai, traškučiai, dešra.

Juose yra labai daug riebalų. Po tokio maisto miegas bus neramus, o ryte atsikelsite būdami blogos nuotaikos. Būsite suglebę, ištižę ir tarsi sumušti. Be to, skrandžiui teks dirbti visą naktį be perstojo, kad suvirškintų riebų maistą. Tokie krūviai turi poveikio virškinimo sistemai.

Kuo pakeisti?

Išsivirkite neriebios burokėlių sriubos! Būsite sotūs, be to, organizmas bus aprūpintas vitaminais. Tik valgykite be duonos!

4. Jautiena, aviena, kiauliena, rūkyti gardumynai.

Naktį mėsa ilgam įstringa skrandyje  tarsi sunkus krovinys. Tuomet jaučiamas sunkumas, negalima atsipalaiduoti ir ramiai užmigti.

Kuo pakeisti?

Nedideliu vištos krūtinėlės, kalakuto ar žuvies gabalėliu. Susukite į foliją ir iškepkite orkaitėje.

Bet atminkite: vėlyvi užkandžiai neturi tapti įpročiu. Jei aplinkybės stipresnės už jus, laikykitės paprastos taisyklės: vėlyvojo užkandžiavimo kaloringumas neturi viršyti 200 kilokalorijų.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.