Ar rudasis cukrus tikrai vertingesnis už baltąjį?

Baltasis cukrus, pagamintas iš cukrinių runkelių, ir rudasis, pagamintas iš pačių cukranendrių, skiriasi tik spalva, tvirtina Maisto ir veterinarijos tarnybos atstovė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

Jan 27, 2015, 1:35 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 10:57 PM

„Vyrauja tokia nuomonė, kad rudasis cukrus yra ypač vertingas. Anksčiau rudasis cukrus buvo gaminamas nevalant jo iki galo, tad ir likdavo tam tikrų vertingesnių medžiagų“, – radijo laidai „Ryto garsai“ sakė pašnekovė.

Dabar, pasak specialistės, labai dažnai viskas vyksta atvirkščiai: baltojo cukraus spalva keičiama, pridėjus melasos arba jį apdorojant aukštoje temperatūroje. Taip gaunamas karamelinis cukrus.

„Todėl ir runkelių cukrus gali būti rudas, ne tik cukranendrių – baltas“, – aiškina pašnekovė.

Maisto ir veterinarijos tarnybos atstovės žodžiais, mineralinių medžiagų kiekio skirtumas tarp rudojo ir baltojo cukraus yra visiškai nereikšmingas.

„Rudajame cukruje yra nedidelis kiekis mineralinių medžiagų, bet jos atneštų naudą tik tuomet, jeigu kiekvieną dieną žmogus suvalgytų milžinišką kiekį rudojo cukraus“, – tikina specialistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.