„Rauginant burokėlius juose itin padaugėja B grupės vitaminų – B6 ir B12 bei lengvai pasisavinamo vitamino C. Taip pat tampa itin gerai pasisavinami tokie mikroelementai, kaip geležis, kalcis, kalis, fosforas, vitaminas PP, kiti naudingi vitaminai ir medžiagos“, – teigė G.Gum.
Burokai yra daugiausiai jodo turinčios daržovės, todėl juos patartina valgyti sergantiems skydliaukės ligomis.
„Rūgimo metu pasigamina itin daug gerųjų bakterijų – probiotikų, kurios naikina puvimo bakterijas žarnyne ir taip padeda išvengti vidurių užkietėjimo bei žarnyno negalavimo, o tai itin sustiprina imunitetą. Sveikas žarnynas – stiprus imunitetas!“ – tikino augalinio maisto ekspertė.
Taip pat fermentavimo metu pasigamina daug naudingų fermentų, kurie itin naudingi virškinimui, maisto pasisavinimui.
G.Gum pasidalino savo receptu.
Rauginti burokėliai
Porcijų skaičius: 1
Gaminimo laikas: 25 min
Ingredientai 1 litro stiklainiui:
- 3 burokėliai,
- 1 v. š. ruginių miltų,
- 0,5 stiklinės raugintų kopūstų sulčių,
- 0,5 a.š druskos (nebūtina)
- 1 a.š maltų kmynų.
Į stiklainį pilkite ruginius miltus, kopūstų sultis, kmynus, druską. Užpilkite stiklinę kambario temperatūros vandens ir gerai išmaišykite.
Supjaustykite burokėlius riekelėmis, sudėkite į stiklainį.
Valgyti galite jau 3-4 parą.
Po 5 dienų dėkite į šaldytuvą. Šaldytuve galima laikyti iki 5-7 parų.
Daugiau – grazinagum.com