Kaip parodė Harvardo visuomenės sveikatos mokyklos tyrimas, didžiąją dalį riebalų vištos odelėje sudaro nesotieji, tai yra tie, kurie yra naudingi širdžiai.
Tyrėjai teigia, kad nesotieji riebalai gali mažinti cholesterolio kiekį ir kraujo spaudimą.
Ir nors odelėje yra ir sočiųjų riebalų, yra žinoma, kad jie taip pat gali padėti mažinti kraujo spaudimą ir cholesterolio kiekį. Taigi, dėl riebalų, esančių vištos odelėje, nerimauti neverta, rašo „New Health Advisor“.
Pateikiame net keletą priežasčių, kodėl neverta atsisakyti vištos odelės.
Jaudinatės dėl kalorijų? Neverta
Manote, kad vištos odelė yra kenksminga, nes joje daug kalorijų? 350 g gabale vištienos su odele ir kaulu yra tik 50 kilokalorijų daugiau nei tame pat kiekyje vištos krūtinėlės be odelės.
Tai gera naujiena tiems, kurie aukoja skonį dėl kalorijų kiekio.
Skanesnis valgis – mažiau užkandžiavimo po jo
Jūsų skonio receptoriai turi būti patenkinti. Jeigu ne – net ir sotų žmogų apima nenumaldomas noras užkrimsti ko nors saldaus ar gruzdinto riebaluose.
Valgis turi būti skanus. Tad jeigu net žiūrėti negalite į blankaus skonio vištos krūtinėlę, valgykite vištos gabalėlį su odele ir nesukite galvos.
Gamindami naudojate mažiau druskos
Kai vištiena kepama su odele, patiekalas yra išraiškingesnio skonio, sultingesnis. Tai reiškia – jam gardinti reikia mažiau druskos. Vadinasi, suvalgysite mažiau druskos, o tai labai naudinga širdžiai.
Keletas patarimų, kad gautumėte daugiau naudos nei žalos
Tiesa, tai dar nereiškia, kad nuo šiol galite valgyti vien vištos odeles neribotais kiekiais – vistik tai riebalai. Ir jeigu ribojate kalorijas, nepadauginkite. Tiesiog valgydami vištieną neatsisakykite odelės, ir tiek.
Kita priežastis nepadauginti odelės – joje yra daug omega-6 riebalų rūgščių. Kai jų gaunama per daug, šios rūgštys gali nulemti uždegiminius procesus organizme.
Ir dar – nevalgykite perkepusios, sausos odelės. Geriausia, kai odelė yra lengvai traški. Perkepusioje odelėje lieka mažai naudingųjų medžiagų.