Vyras maitinosi tiktai bulvėmis. Rezultatai verčia aiktelėti

Šis žmogus gali pakerėti auditoriją rydamas ugnį, ištraukdamas kortą iš netikėtos vietos ar pranykti žiūrovų akivaizdoje. Tačiau paskutinysis jo triukas privertė aiktelėti daugelį – vyras pradangino 46 kilogramus.

„Mano svoris ir taip buvo ekstremaliai didelis, kad turėjau imtis kokios nors beprotiškos idėjos“, – teigė magas P.Jillette, pasiryžęs griebtis bulvių dietos.<br>ViDA Press nuotr.
„Mano svoris ir taip buvo ekstremaliai didelis, kad turėjau imtis kokios nors beprotiškos idėjos“, – teigė magas P.Jillette, pasiryžęs griebtis bulvių dietos.<br>ViDA Press nuotr.
P.Jillette prieš porą metų (kairėje) ir dabar, filmuodamasis laidoje „Good morning, America“. Į studiją aktorius atsinešė ir senas savo kelnes, demonstruojančias, kokias apimtis buvo pasiekęs kūnas.<br>ViDA Press nuotr.
P.Jillette prieš porą metų (kairėje) ir dabar, filmuodamasis laidoje „Good morning, America“. Į studiją aktorius atsinešė ir senas savo kelnes, demonstruojančias, kokias apimtis buvo pasiekęs kūnas.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 28, 2016, 7:28 AM, atnaujinta May 10, 2017, 2:07 AM

Pennas Jillette – aktorius ir populiaraus JAV iliuzionistų dueto narys. Pastaruoju metu ir taip žinomas vyras tapo kone sensacija – laikydamasis drastiškos dietos jis atsikratė beveik trečdalio kūno svorio.

Jo valia ir užsispyrimas – tikrai pavydėtini: ėmęsis dietos iš pradžių vyras maitinosi tiktai bulvėmis. Po to į bulvių dietą buvo įtrauktos kitos daržovės ir jų nuovirai. Be to, aktoriui buvo uždrausta mankštintis!

Amerikietis neteko ne tik svorio – nuobodus valgiaraštis 61 metų vyrui padėjo pamiršti visus blogus įpročius, kurių jis laikėsi pastaruoju metu.

Užsikimšo širdies kraujagyslė

Antsvorio P.Jillette turėjo didžiąją gyvenimo dalį: vyras mėgo riebus sūriu gardintus patiekalus, mėsainius.

Pamažu aktorius tapo tikru rajūnu. Las Vegase su žmona ir dviem vaikais gyvenantis vyras prisipažino, kad jo mityba nuolat buvo paremta tuo, ką siūlydavo didžiausi restoranų valgiaraščiai.

Kai vyro svoris pasiekė 151 kilogramą, dėl padidėjusio kraujospūdžio jam jau teko gerti net šešis medikamentus. 2014-ųjų spalį užsikimšus kraujagyslei teko atlikti operaciją.

Gydytojas pasiūlė skrandžio mažinimo operaciją ir taip pažaboti apetitą. Tačiau magas nenorėjo eiti tuo keliu.

„Mano svoris ir taip buvo ekstremaliai didelis, kad turėjau imtis kokios nors beprotiškos idėjos“, – teigė magas interviu „The Post“.

Vien bulvės, miegas ir jokios mankštos

Jis neįtarė, kokia pakvaišusi idėja turėjo būti, kol nesutiko Ray'aus Cronise – buvusio NASA mokslininko, mitybos guru, parašiusio knygą apie mitybos pagrindus, kai atsisakoma gyvūninės kilmės produktų, cukraus, miltų ir riebalų.

P.Jillette paprašė mokslininko jam padėti. Šis pirmiausia skyrė dviejų savaičių bulvių dietą – daugiau nieko.

Magą jis privertė maudytis po šaltu dušu, daugiau miegoti – kad būtų paskatinta medžiagų apykaita ir kūnas imtų efektyviau tirpdyti atsargas.

Mankšta buvo uždrausta. „Dėl to organizmas būtų pareikalavęs daugiau maistinių medžiagų, o mūsų tikslas buvo jų neduoti. Be to, mankštinantis tokio svorio žmogui kyla didesnė traumų riziką“, – sakė R.Cronise.

Pirmosios dietos fazės metu P.Jillette galėjo valgyti bet kokias bulves, net ir saldžiąsias, ir tiek, kiek norėjo. Jos galėjo būti virtos, keptos ir net žalios. Jas reikėjo valgyti su odele, tačiau be druskos, aliejaus ar grietinės.

Per pirmąsias 14 dienų, valgydamas tiktai bulves, vyras neteko 8 kilogramų.

Tuomet jam buvo leista valgyti kukurūzų. „Jie man prilygo saldainiams“, – pasakojo magas. Į mitybą jis galėjo įtraukti ir daugiau daržovių.

Per kitus tris mėnesius vyras atsikratė dar 32 kilogramų. Po to – dar kelių.

Jo savijauta gerokai pagerėjo, kraujo spaudimas sumažėjo, o energijos padaugėjo.

Dabar kartą per dvi savaites jis mėgaujasi diena be dietos. Tądien jis valgo daug daržovių ir vaisių, tačiau nevalgo gyvūninės kilmės produktų ir rafinuotų maisto produktų. Taip pat pradėjo mankštintis.

„Norėdamas gauti daugiau kalorijų net pavargstu kramtyti“, – nusijuokė sulieknėjęs magas.

Dietologai supeikė mago metodą

Tačiau dietologai skuba nuraminti užsidegusius lieknėti taip pat. Tokiam lieknėjimo planui nepritaria nė vienas profesionalas.

„Nerekomenduočiau valgyti tiktai bulvių, – sakė Manhatane dirbanti dietistė Keri Glassman. – Kai žmonės jaučiasi labai ribojami, jiems dažnai nepasiseka.“

„Nėra jokių abejonių, kad bulvės yra maistingas produktas, kaip ir kitos daržovės. Tačiau visų kitų produktų eliminavimas yra ir pavojingas sveikatai ir neužtikrina ilgalaikio rezultato“, – teigė Niujorke dirbanti mitybos specialistė Jaclyn London.

Drastiška dieta, pasak jos, sulėtina medžiagų apykaitą, todėl vėliau žmogus, grįžęs prie kitokios mitybos, neišvengiamai vėl priauga svorio.

Pats P.Jillette teigia esąs laimingesnis nei kada nors. Savijautą iki dietos ir dabar jis apibūdina taip: „Kaip diena ir naktis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo