Imbierų ir ciberžolių arbata: šis duetas daro stebuklus

Imbiero šaknis – viena didžiausių gamtos dovanų. Joje yra gausybė organizmui naudingų medžiagų, kurios stabdo uždegimus, stiprina imuninę sistemą ir gerina virškinimą.

Imbierų ir ciberžolių arbata.<br>123rf nuotr.
Imbierų ir ciberžolių arbata.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-16 05:10, atnaujinta 2017-04-12 03:43

Todėl imbierų arbata yra puikus gėrimas, kuris gali suteikti daug naudos.

Imbierų skonis ir kvapas – unikalus, jo su niekuo nesumaišysite. Aštrumo imbierams suteikia tam tikra medžiaga gingerolis – molekuline struktūra jis artimas aitriųjų paprikų kapsaicinui ir juodųjų pipirų piperinui.

Taip pat imbierams ypatingo kvapo ir skonio suteikia šoagolis ir zingeronas. Visos šios trys medžiagos yra žinomos kaip veikiančios grybelius, virusus ir bakterijas.

Be to, žinoma, kad ši šaknis turi skausmą slopinančio, virškinimą gerinančio poveikio, ji stiprina kardiologinę ir imuninę sveikatą.

Tačiau prie imbierų pridėjus kitos šaknies – ciberžolės – miltelių, pajusite dar didesnę naudą, rašo „Healthambition“.

Šio augalo milteliai dažnai naudojami Pietryčių Azijos ar Viduriniųjų Rytų virtuvėje. Ir ne tik virtuvėje – ciberžolė nuo seno laikoma vaistu.

Leidinyje „Oncogene“ paskelbto tyrimo rezultatai rodo, kad palyginus ciberžolės poveikį su ibuprofeno ir aspirino, paaiškėjo, jog ši gamtos dovana veikė stipriau ir sukėlė mažiau nepageidaujamo poveikio. Tad kenčiantiems dėl lėtinio uždegimo imbierų ir ciberžolės arbata – puikus gėrimas. 

Taip pat nurodoma, kad ciberžolė padeda reguliuoti gliukozės kiekį kraujyje. 

Šio prieskonio veiklioji medžiaga – kurkuminas – itin aktyvus antioksidantas. O tyrimas, kurio rezultatai paskelbti leidinyje „British Journal of Cancer“, parodė, kad imbiero ir ciberžolės ekstraktai padėjo sustabdyti navikų augimą.

Taip pat tyrimai parodė, kad ciberžolė gali padėti užkirsti kelią Alzheimerio ligai. Svarbu ir tai, kad šis prieskonis naudingas širdžiai ir kraujagyslėms, taip pat jis padeda išsaugoti odos sveikatą. 

Tad kaip pasigaminti imbierų ir ciberžolės arbatos?

Reikės:

medaus;

1/4 arbatinio šaukštelio trinto imbiero šaknies;

1/4 arbatinio šaukštelio ciberžolės;

1 puodelio vandens.

Užvirkite vandenį, suberkite imbierus ir ciberžolę. Sumažinkite kaitrą ir keletą minučių pavirinkite. Kai arbata šiek tiek atvės, įmaišykite medaus. Arbatą galite paskaninti griežinėliu citrinos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.