Žalieji pusryčiai: trys kokteiliai, kurie išvarys toksinus

Žalios spalvos daržovės ir vaisiai organizmui teikia daug naudos. Juose mažai kalorijų, tačiau daug vitaminų ir mineralų.

Trinti vaisių ir daržovių kokteiliai dažniausiai geriami pusryčiams, bet galima gerti ir per pietus ar vakarienę ar tarp pagrindinių valgymų.<br>123rf nuotr.
Trinti vaisių ir daržovių kokteiliai dažniausiai geriami pusryčiams, bet galima gerti ir per pietus ar vakarienę ar tarp pagrindinių valgymų.<br>123rf nuotr.
Špinatų, bananų ir kivio kokteilis.<br>123rf nuotr.
Špinatų, bananų ir kivio kokteilis.<br>123rf nuotr.
Avokadų kokteilis su agurku, obuoliu ir imbieru.<br>123rf nuotr.
Avokadų kokteilis su agurku, obuoliu ir imbieru.<br>123rf nuotr.
Brokolio kokteilis su obuoliu ir žaliosios citrinos sultimis.<br>123rf nuotr.
Brokolio kokteilis su obuoliu ir žaliosios citrinos sultimis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 24, 2017, 6:15 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 8:40 AM

Neabejotinos naudos teikia ir juose esančios skaidulos, gerinančios medžiagų apykaitą ir padedančios pašalinti toksinus.

Dalinamės keliomis žaliųjų glotnučių idėjomis.

Trinti vaisių ir daržovių kokteiliai dažniausiai geriami pusryčiams, bet galima gerti ir per pietus ar vakarienę ar tarp pagrindinių valgymų.

Juos pagaminti labai paprasta – tereikia viską sudėti į kokteilinę ir sutrinti. Jeigu masė per tiršta, įpilti vandens.

Pasirinkite savo mėgstamiausią arba gerkite kasdien kitokį. 

Špinatai + kivis + bananas

Glotnutis, suteikiantis daug energijos. Nekaloringi ir labai vertingi špinatai papildys organizmą geležimi, įvairiais antioksidantais ir vėžį slopinančiomis medžiagomis, be to, jie turi detoksikuojančių savybių.

Šios daržovės teigiamai veikia nervų sistemą, jas lengva virškinti.

Bananas suteiks daug energijos ir aprūpins organizmą ląsteliena, jame taip pat daug geležies. Tačiau viena vertingiausių jų savybių – didelis kalio kiekis. Šis mineralas naudingas kenčiantiems dėl aukšto kraujo spaudimo.

Kivis taip pat pasižymi dideliu geležies, kalio, ląstelienos kiekiu, be to, tai tikra vitamino C bomba.

Avokadas + agurkas + obuolys + imbieras

Itin maistingas ir naudingas glotnutis. Avokade esantys riebalai mažina cholesterolio kiekį ir padeda išvengti širdies kraujagyslių ligų. Jis teigiamai veikia kepenis, mažina cukraus kiekį kraujyje. Taip pat pasižymi dideliu ląstelienos kiekiu.

Agurkai – vienos mažiausiai kalorijų turinčių daržovių. Jie stimuliuoja virškinimo liaukų sekreciją ir valo organizmą.

Obuoliai jau nuo seno laikomi stebuklingais vaisiais, galinčiais pailginti jaunystę ir atitolinti nuo ligų. Dabar obuoliai dažnai rekomenduojami kaip dietinis maistas iškrovos dienomis.

Kiekvienam žmogui rekomenduojama suvalgyti bent po obuolį per dieną, o geriausia – keletą. Jeigu nenorite ar negalite jų kramtyti, rytinis kokteilis – puiki proga apdovanoti organizmą naudingomis medžiagomis, esančiomis obuoliuose.

Dėl agurko ir obuolio šis glotnutis bus gaivaus skonio, o įtarkavus šiek tiek imbiero – puikaus aromato. Be to, imbieru paskanintas gėrimas sustiprins imunitetą.

Brokolis + obuolys + žaliosios citrinos sultys

Brokoliai laikomi viena sveikiausių ir naudingiausių daržovių. Juose yra medžiagų, saugančių nuo vėžio, širdies ligų, palaikančių gerą regėjimą.

Augalinės kilmės junginiai, esantys brokoliuose, padeda neutralizuoti ir pašalinti toksinus iš virškinimo sistemos. Taip pat juose yra daug skaidulų, kurios ne tik valo virškinimo sistemą, bet ir padeda mažinti blogojo cholesterolio kiekį.

Brokolius puikiai papildo obuoliai ir žaliosios citrinos sultys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.