Ką reikėtų daryti kuo dažniau?
• Gerti daug skysčių. Tam puikiai tinka arbata su imbieru.
• Kas dieną valgyti sriubą. Ji ne tik sušildo organizmą, bet ir papildo jį trūkstamais skysčiais.
• Bent kartą per dieną rinkitės aštrų maistą. Tinka bet kokie aštrūs prieskoniai. Tai gali būti česnakas, imbieras, aitrioji paprika, pipirai.
• Sportuokite.
• Vos tik pasirodžius saulei eikite į lauką. Dabar nėra rimtesnės priežasties būti gryname ore. Vitaminas D, kurį dovanoja saulė, – puikus imuniteto stiprintojas.
Neužmirškite vitaminų ir mineralų
Gerai savijautai palaikyti privalu gauti vitaminų A, B2, B6, folio rūgšties, B12, C, D, E bei mineralų: cinko, seleno, magnio, geležies.
Vitamino A gausu morkose, B6 – bulvėse su lupena bei grūduose, folio rūgšties – avižų dribsniuose, vitamino C – saldžiosiose paprikose, spanguolėse, vitamino E – riešutuose, saulėgrąžų sėklose.
Pavasarį reikėtų valgyti kuo daugiau vitamino C turinčių produktų. Jo šaltinis – tai ne tik citrinos, kiviai ar greipfrutai, bet ir, pavyzdžiui, brokoliai, žiediniai, briuseliniai, lapiniai („kale“) kopūstai, taip pat špinatai.