K. Middleton pusryčiai, pietūs ir vakarienė: štai kokie patiekalai padeda jai išsaugoti figūrą ir sveikatą

Kate Middleton – tikrai užimta moteris, kuri ne tik rūpinasi trimis mažamečiais vaikais, bet ir skiria laiką įvairioms labdaros iniciatyvoms. Per metus ji apsilanko daugiau nei 80 renginių. 

 Nepaisant įtempto grafiko, Kembridžo hercogienė laikosi nuoseklios rutinos, kuri padeda jai maitintis sveikai ir subalansuotai. <br> lrytas.lt koliažas
 Nepaisant įtempto grafiko, Kembridžo hercogienė laikosi nuoseklios rutinos, kuri padeda jai maitintis sveikai ir subalansuotai. <br> lrytas.lt koliažas
Lipnus irisų pudingas – mėgstamiausias Kate desertas.<br> 123rf nuotr.
Lipnus irisų pudingas – mėgstamiausias Kate desertas.<br> 123rf nuotr.
Marinuotos alyvuogės.<br>123rf nuotr.
Marinuotos alyvuogės.<br>123rf nuotr.
Catherine Middleton.<br>Scanpix nuotr.
Catherine Middleton.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-06-15 05:51

Nepaisant įtempto grafiko, Kembridžo hercogienė laikosi nuoseklios rutinos, kuri padeda jai maitintis sveikai ir subalansuotai. 

Kadangi tai viena iš ryškiausių moterų pasaulyje, nenuostabu, kad daugybė žmonių domisi ir internete ieško, kokios gi dietos laikosi Kate, kuri jai padeda likti tokiai lieknai. 

Nors didžioji dalis kasdienio karališkojo gyvenimo yra gana privati, pagal tam tikrus pranešimus ar viešus pasisakymus žiniasklaidoje galima susidaryti vaizdą, kaip maitinasi Kate. 

„Eat this“ siūlo susipažinti su K.Middleton vienos dienos valgiaraščiu.

Pusryčiai 

Kate, norėdama turėti pakankamai jėgų visą dieną, mėgsta sočius, energijos suteikiančius pusryčius, tokius kaip avižinių dribsnių košė – joje yra daug baltymų, skaidulų ir lėtai virškinamų angliavandenių. Avižos garbinamos ne tik dėl cholesterolio kiekį mažinančių savybių, bet ir dėl to, kad gerina žarnyno sveikatą bei cukraus kiekio kraujyje kontrolę. 

Be to, hercogienė stengiasi vartoti daugiau antioksidantų, tad pusryčiams mėgsta tirštus trintus kokteilius. Pranešama, kad Kate mėgsta kokteilius iš lapinių kopūstų, špinatų, romaninių salotų, spirulinos (dumblių rūšis) ir mėlynių. Šiame gėrime, kupiname maistingųjų medžiagų, gausu vitaminų ir mineralų, puoselėjančių sveiką odą ir mažinančių ligų riziką.

Pietūs 

Dienai įsibėgėjus Kate ir toliau valgo maistą, kuriame gausu antioksidantų. Pirmenybę ji teikia  žaliems, neapdorotiems produktams – daržovėms, vaisiams. Teigiama, kad vienas iš jos mėgstamų patiekalų yra arbūzų salotos su avokadu, svogūnais, agurkais ir fetos sūriu.

Ir nors nėra vegetarė, pietums Kembridžo hercogienė mieliau valgo vegetariškus patiekalus, iš kurių mėgstamiausi yra daržovių kebabai ar lęšių karis.

2016 m. Kate ir Williamo karališkojo turo po Indiją metu virtuvės šefas Raghu Deora, tiekęs maistą porai, atskleidė: „Viskas vegetariška, nes man buvo pasakyta, kad tai jiems patinka labiau.“

Užkandžiai

Jei netikėtai užklumpa alkis, Kate mielai suvalgys šviežių daržovių ir vaisių ar uogų, pavyzdžiui, imunitetą stiprinančių dygliuotojo ožekšnio (goji) uogų. 

O kartais trijų vaikų mama pasimėgauja spragėsiais. 

Žinomas ir jos pomėgis alyvuogėms. 2018 m. lankydama pacientus vienoje Londono ligoninėje K.Middleton ketverių metų mergaitei pasakė: „Kai buvau maža, taip pat valgydavau daug alyvuogių“.

Manoma, kad šį širdžiai sveiką užkandį karališkoji šeima mėgsta ir dabar, nes 2019 metais Kate prasitarė, jog alyvuogės  yra vienas mėgstamiausių jos dukters Charlotte užkandžių.

Vakarienė

Nors pusryčiams ir pietums Kate renkasi lengvesnius patiekalus, žinoma, kad vakarienės yra kiek kitokios – joms ruošiama kas nors tradicinio ar tai, kas patinka šeimai. 

„Vakarais Kate kartais atsiduoda savo pomėgiui pagaminti Williamo mėgstamą vakarienę – keptą vištieną“, – 2012 m. „Vanity Fair“ poros profilyje rašė karališkoji korespondentė.

Kate taip pat yra pasakojusi, kad dažnai gamina maistą su vaikais, pavyzdžiui, naminę picą ar makaronus. O kai Kensingtono rūmuose nesimėgauja naminiu maistu, Kate mėgsta sušius.

Desertai

Nors renkasi maistingus pusryčius ar pietus, Kate nebijo pasilepinti saldumynais.

Ankstesnis karališkosios šeimos šefas Darrenas McGrady atskleidė, kad mėgstamiausias Kate desertas yra lipnus irisų pudingas – klasikinis angliškas desertas, kurį sudaro drėgnas biskvitas, kepamas su smulkiai sukapotomis datulėmis, padengtas saldžiu irisų padažu. 

Sodraus skonio desertas puikiai dera su vaniliniais ledais ar karštos kavos puodeliu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.