Nuo obuolių acto ryte – iki lašišos ir šokolado vakare: ši dieta gyvenimą prailgina 10 metų

Pietų Italijoje, Kampanijos regione esantis Pioppi vadinamas sveikiausiu pasaulyje kaimu, kurio gyventojai gyvena 10 metų ilgiau nei bet kur kitur ir dažnai sulaukia 100 metų.

 Nuo obuolių acto ryte – iki lašišos ir šokolado vakare: ši dieta gyvenimą prailgina 10 metų.<br> 123rf.com nuotr.
 Nuo obuolių acto ryte – iki lašišos ir šokolado vakare: ši dieta gyvenimą prailgina 10 metų.<br> 123rf.com nuotr.
Manoma, kad vietos gyventojų meilė daržovėms, riebiai žuviai ir riešutams neleidžia jiems susirgti širdies ligomis ar 2 tipo diabetu.<br> 123rf nuotr.
Manoma, kad vietos gyventojų meilė daržovėms, riebiai žuviai ir riešutams neleidžia jiems susirgti širdies ligomis ar 2 tipo diabetu.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 20, 2023, 5:56 AM, atnaujinta Sep 20, 2023, 11:53 AM

Nepaisant to, kad jų mityboje yra ir šoninės, ir šokolado, manoma, kad vietos gyventojų meilė daržovėms, riebiai žuviai ir riešutams neleidžia jiems susirgti širdies ligomis ar antrojo tipo diabetu.

Siekdami pritaikyti šio kaimelio dietą paprastam vakariečiui, gyvenančiam mieste, britų kardiologas A. Malhotra ir buvęs sportininkas D. O'Neillas sukūrė septynių dienų mitybos planą.

Be to, kad kasdien reikia vartoti daug alyvuogių aliejaus, kuris yra labai naudingas širdies sveikatai, kiekvieną dieną siūloma pradėti nuo šaukšto obuolių acto, kuris, manoma, malšina refliuksą, mažina kraujospūdį ir skatina svorio metimą.

Į mitybą taip pat dažnai įtraukiami kiaušiniai, kurie yra tikrai puikus baltymų šaltinis, malšinantis alkį, rašo „Daily Mail“.

Taip pat rekomenduojamas protarpinis badavimas, apribojant „valgymo langą“ iki aštuonių iki devynių valandų per dieną. Leidžiamas ir raudonasis vynas, bet tiktai geros kokybės.

Tad kaip atrodo šių specialistų sudaryta dieta?

Vietoje pusryčių rekomenduojama išgerti kavos su kokosų kremu.

Vėlyviesiems pusryčiams arba priešpiečiams rekomenduojamas omletas iš dviejų ar trijų kiaušinių su grybais; halumio sūris ir keptas pomidoras; daržovių sriuba, pagaminta vištienos kaulų sultinio pagrindu.

Galima rinktis ir riebų graikinį jogurtą, sumaišytą su kokosų grietinėle ir uogomis, apibarstytą sauja riešutų, cinamonu ir žiupsneliu ciberžolių arba du ar tris kiaušinius su rūkyta lašiša ir avokadu, gabalėlį riebios žuvies.

Vėlyviesiems pusryčiams siūloma išgerti ir kavos, tik su kokosų kremu ar kokosų grietinėle.

Popietės užkandžiui specialistai rekomenduoja konservuotas austres; riebų graikinį jogurtą su uogomis, sauja riešutų su cinamonu. Galima rinktis ir žuvienę ar graikiškas salotas.

Tuo metu vakarienei siūloma suvalgyti geros kokybės jautienos kepsnį su špinatais ir avokado salotomis; ant grotelių keptos lašišos filė su daržovėmis ir raugintais kopūstais; vištienos sultinį, pagardintą šaukštu aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, po to – keptos jūrų lydekos su daržovėmis ar kepto upėtakio.

Vakarienei galima suvalgyti ir picos, tačiau reikėtų rinktis turinčią mažai angliavandenių.

Taip pat kiekvieną vakarą leidžiama suvalgyti du kvadratėlius juodojo šokolado (95 proc. kakavos) ir išgerti puodelį „Earl Grey“ arbatos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.