Patiekalui reikės:
3 paprikų;
800 g varškės;
3 kiaušinių;
saujos petražolių;
ciberžolės;
mėgstamų prieskonių.
Salotoms reikės:
špinatų;
gražgarsčių;
šviežio agurko;
moliūgo sėklų;
citrinos sulčių;
medaus;
aliejaus.
Paprikas perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes.
Pasiruoškite varškės įdarą: išplakite 3 kiaušinius, sumaišykite su varške, susmulkinkite česnaką ir petražoles, viską sumaišykite.
Pagardinkite žiupsneliu ciberžolės, pipirais, druska, jūsų mėgstamais prieskoniais. Varškės įdarą sudėkite į paprikų puseles, įvyniokite jas į foliją ir kepkite orkaitėje apie 40 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kol keps paprikos, paruoškite salotas: špinatus, gražgarstes ir supjaustytą agurką sumaišykite, pakepinkite moliūgų sėklas ir užbarstykite. Salotas pašlakstykite padažu, kurį paruošite sumaišę aliejų, citrinos sultis, pagardinę medumi ir druska.
Skanaus!