Prieš patiekdami sutrinkite ją elektriniu trintuvu ir išpilstę į lėkštes pabarstykite skrudintomis moliūgų sėklomis.
Reikės:
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- 1/2 geltonojo svogūno, susmulkinto
- 2-3 cm imbiero šaknies, susmulkintos
- 3-4 česnako skiltelių, susmulkintų
- 2 morkų, supjaustytų griežinėliais
- 1/2 kg moliūgo be žievės ir sėklų, supjaustytų gabaliukais
- 2 nedidelių bulvių, supjaustytų gabaliukais
- 2 litrų vištienos sultinio
- prieskonių: ciberžolės, saldžiosios paprikos, kalendrų, čili pipirų, druskos
- šlakelio kokosų pieno
Patiekti:
- paskrudintų moliūgo sėklų ir žalumynų (kalendrų - geriausia)
Puode įkaitinkite aliejų, jame apkepkite svogūnus, kol jie suminkštės. Tada sudėkite imbierą ir česnakus, dar pakepinkite trumpai, kol pasklis aromatas.
Suberkite morkas, moliūgus ir kepinkite toliau nuolat maišydami. Supilkite sultinį ir suberkite bulves.
Suberkite visus prieskonius. Virkite uždengtame puode ant silpnos ugnies, kol daržovės bus visiškai minkštos.
Pabaigoje suplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
Grąžinkite puodą ant viryklės, įpilkite kokosų pieno ir užvirinkite, tada išjunkite ugnį.
Paragaukite, ar netrūksta druskos, aštrumo, saldumo. Patiekite pabarstę skrudintomis moliūgų sėklomis ir papuošę žalumynais.