Lino Adomaičio sriuba - priešnuodis ligoms ir senėjimui

Kulinarinių nuotykių laidoje „Pasaulis nuostabus"  dainininkas Linas Adomaitis su žmona Irma išvirė miso (sojų) pastos sriubą su vištiena.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 14, 2014, 12:25 PM, atnaujinta Jan 2, 2019, 4:20 PM

Iš sojų pupelių pagaminta pasta – pasaulyje pripažintas produktas, kuris vertinamas už daugybę joje esančių naudingųjų medžiagų. Pavyzdžiui, joje daug antioksidantų, stabdančių ligas ir senėjimo procesus, daug B grupės vitaminų, taip pat medžiagų, aktyvinančių virškinimo procesus. Sojų pupelių pasta net gali sumažinti vadinamojo blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. 

Tegu jūsų neišsigąsdina ingredientai – visų jų rasite artimiausioje parduotuvėje.

Miso sriuba su vištiena

Reikės:

1 l vištienos sultinio,

virtos vištienos, pjaustytos gabaliukais,

miso (sojų) pastos,

morkos,

Šiitake grybų (valgomojo dantenio),

paprikos,

svogūnų laiškų,

sojų padažo,

terijakio padažo.

Kai vištienos sultinys užvirs, įmaišykite 2 šaukštus miso pastos. Įpilkite šlakelį sojų, terijakio padažo. Sultinį virdami ant silpnos ugnies maišytkite tol, kol ištirps miso pasta.

Plonais griežinėliais pjaustytų morkų, šiitake grybų, paprikų ir vištienos gabaliukų įberkite į indelius ir ant jų užpilkite paruoštos miso sriubos. Patiekdami pabarstykite svogūnų laiškais.

Vandens špinatai apkepti „Wok“ keptuvėje su ryžių paplotėliais

Reikės

Vandens špinatų (vandens sukučių), o jei neturite, galima naudoti smidrus

česnako galvutės

1 svogūno

austrių padažo

Žuvies padažo

sojų padažo

šaukšto cukraus

Žiupsnelio juodųjų pipirų

kokosų aiejaus

išvirtų sušių ryžių

„Wok“ keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų, suberkite česnako riekeles ir supjaustytą svogūną. Sudėkite gan stambiai supjaustytus vandens špinatus (arba smidrus), įpilkite po šlakelį žuvies, austrių ir sojos padažo, berkite pipirų ir cukraus. Nuolatos maišykite.

Vandens špinatams paruošti užtenka iki minutės. Jei naudojate smidrus – kepkite juos bent 3-4 minutes.

Ryžių paplotėliams geriausia naudoti išvirtus ir jau atvėsusius suši ryžius. Jie lipnūs, todėl iš jų lengva suformuoti paplotėlius. Juos kepti geriausia ant grotelių, kad įgautų lengvo dūmo kvapo.

Apkepus abi puses (apskrudinti tikrai nereikia), ryžių paplotėlius galima apšlakstyti sojų padažu. Lygiai taip pat tiktų ir terijakio padažas.

Lino Adomaičio laidą „Pasaulis nuostabus" žiūrėkite kiekvieną sekmadienį 12:00 val. per „Lietuvos ryto" televiziją ir populiariausioje interneto televizijoje lrytas.tv

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.