Kaip patiems pasūdyti lašišą? Nėra nieko paprasčiau

Namuose sūdyta lašiša – tikras džiaugsmas tiems, kas mėgsta taip paruoštą žuvį. Manote, kad šis patiekalas reikalauja ypatingų žinių ar gebėjimų? Nieko panašaus. Užteks vos 24 valandų, ir turėsite puikios lašišos. Išbandykite, ir įsitikinsite. Pateikiame tradicinį suomišką receptą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2014, 3:39 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 7:08 PM

Reikės:

500 g lašišos file su oda

1-2 arb. šaukštelių druskos

1 arb. šaukštelio cukraus

Perpjaukite lašišos file į dvi dalis.

Vieną dalį paguldykite į indą oda žemyn, apibarstykite druska su cukrumi. Jeigu norėsite valgyti lašišą kitą dieną, berkite daugiau druskos.

Kitą lašišos gabalą dėkite ant viršaus oda aukštyn. Berkite dar druskos.

Uždenkite lašišą lėkštele ir prispauskite. Dėkite į šaldytuvą mažiausiai 24 valandoms. Vieną kartą apverskite lašišos gabalus.

Patiekdami supjaustykite plonais gabaliukais.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.