Vyšniuką žmona palepina šokoladiniu vyšnių pyragu

Sportininko karjerą baigęs sunkiaatletis klaipėdietis Ramūnas Vyšniauskas (38 m.) per šventes mėgaujasi žmonos Inesės (31 m.) iškeptu šokoladiniu vyšnių pyragu. 

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė, „Lietuvos rytas“

2014-12-21 09:29, atnaujinta 2018-01-18 16:58

Ruošti maistą Inesė visada mėgo, bet vyšnių pyragą pradėjo kepti tik tapusi Vyšniauskiene. Iki tol jos firminis buvo tiramisu tortas. Visi girdavo, bet niekas nesuprato, kaip jį reikia ruošti.

„Ir vyšnių tortas – iš dalies mano kūrybos rezultatas. Pasiskaitau, peržiūriu receptus, o paskui vis vien viską padarau, kaip man atrodo geriausia“, – sakė I.Vyšniauskienė.

Ji virtuvėje mielai praleistų daugiau laiko, tačiau dabar jo reikalauja ne tik sūnus Ąžuolas, bet ir dukra Ramunė. Todėl burnoje tirpstančiu vyšnių tortu vyrą Ramūną žmona palepina tik per šventes.

Šventinis stalas – ne tik per šventes

„Nesu pernelyg didelis smaližius, bet kai taip skanu, neatsilaikau. Aš 33 metus buvau viengungis, pats mėgstu ir moku neblogai ruošti maistą (mano firminis kepsnys – baklažanai su veršiena), todėl esu išrankus, bet tai, ką ruošia Inesė, man visada skanu.

Ji ne tik puikus žmogus, bet ir puiki šeimininkė – man pasisekė rasti nuostabią žmoną. Mes ne tik puikiai sutariame – ir mūsų skonis labai panašus“, – džiaugėsi R.Vyšniauskas.

Jis pripažino, kad anksčiau užsukdavo į vieną uostamiesčio kavinę suvalgyti pyrago su vyšniomis.

Net ir pats dabar negalėtų pasakyti – dėl to, kad jo pavardė Vyšniauskas ar kad buvo iš tikro skanu, bet ten parduodavo tik paprastą šokoladinį pyragą su vyšnių užpilu. Vyšniauskų šeimai nebūtina laukti švenčių, kad susėstų prie šventinio stalo.

„Dažnai pasidarome sau šventę – nereikia progų, pakanka geros nuotaikos. Pasigaminame ką nors skanaus, užsidegame žvakes. Man gražu, kai sekmadieniais prie pietų stalo susėda visa šeima. Jau dabar pasvajoju – vaikai užaugs, sukurs savo šeimas ir visi susirinksime mūsų namuose“, – tolimą ateitį dėliojo R.Vyšniauskas.

Šokoladinis vyšnių pyragas

Tešlai reikės:

300 g sviesto

200 g cukraus

30 g kakavos

5 kiaušinių

300 g miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

šokolado drožlių

Pertepimui reikės:

400 g šaldytų vyšnių

450 g grietinėlės

pakelio vanilinio cukraus

100 g cukraus pudros

250 g maskarponės sūrio

20 g mėlynių uogienės

30 g vyšnių kompoto (apšlakstyti)

Sviestą ištrinkite su cukrumi, kiaušiniais, kakava. Tuomet dėkite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą supilkite į kepimo formą (geriausia – silikoninę). Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25–30 minučių.

Atvėsusį pyragą supjaustykite išilgai į tris dalis.

Ant pirmojo sluoksnio užtepkite mėlynių uogienės, sudėkite vyšnias, apšlakstykite vyšnių kompotu. Pyragui gerai tinka ir šaldytos vyšnios. Jas reikia atitirpinti, sumaišyti su trupučiu cukraus, įdėti du šaukštus želatinos ir pakaitinti, kol užvirs.

Uždėkite antrąjį iškepto pyrago gabalą. Tuomet pertepkite grietinėlės įdaru.

Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Plakite neilgai, kol sutvirtės. Sumaišykite su maskarponės sūriu ir tepkite.

Dėkite trečiąjį pyrago gabalą. Visą tortą aptepkite likusia grietinėlės mase. Puoškite likusiais pyrago trupiniais ir vyšniomis. Pyrago šonus galima aplieti nuo vyšnių įdaro likusiu skysčiu.

Kartais Inesė vietoj šio šokoladinio pyrago kepa šokoladinį biskvitą. Jį paprasčiau sluoksniuoti. Dažnai ji iškart paruošia dvigubai daugiau tešlos, kad iškepto ruošinio liktų kitam kartui, – taip sutaupoma laiko. Iškepti vyšnių pyragą jai prireikia pusantros–dviejų valandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.