2 vištienos krūtinėlių, perpjautų pusiau (4 kepsneliai)
2 stiklinių migdolų
1 šaukšto sviesto
2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
2 skiltelių česnako
4 šaukštų cukraus pudros
1 šaukštelio citrinos žievelės
1 šakelės šviežio rozmarino (nubraukti nuo kotelio)
Druskos, pipirų
Migdolus pakepiname su išspaustu česnaku, cukraus pudra ir sviestu ant keptuvės, kad karamelizuotųsi ir atsiskleistų aromatas. Atvėsiname.
Suberiame migdolus, citrinos žievelę, alyvuogių aliejų, žiupsnį druskos ir rozmariną į kombainą ir sumalame. Nelabai kruopščiai, turi likti migdolų gabaliukai.
Vištienos kepsnelius pabarstome druska ir pipirais, dedame į kepimo skardą (pateptą sviestu), ant viršaus paskleidžiame riešutų masę. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min., kol vidus bus iškepęs (priklausomai nuo krūtinėlės storio ir pan.).
Galite naudoti ir šlauneles – jų mėsa gerokai sultingesnė, tačiau kepti reikės ilgiau (arba galite apkepti šlauneles keptuvėje prieš dedant į orkaitę ir užberiant riešutais).
Šį patiekalą patiekite su tamsiuoju alumi.