Vištienos kepsneliai su karamelizuotais riešutais

4 porcijoms reikės:

Daugiau nuotraukų (1)

Beata („Braškės su pipirais“)

Dec 22, 2014, 2:27 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 2:14 PM

2 vištienos krūtinėlių, perpjautų pusiau (4 kepsneliai)

2 stiklinių migdolų

1 šaukšto sviesto

2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus

2 skiltelių česnako

4 šaukštų cukraus pudros

1 šaukštelio citrinos žievelės

1 šakelės šviežio rozmarino (nubraukti nuo kotelio)

Druskos, pipirų

Migdolus pakepiname su išspaustu česnaku, cukraus pudra ir sviestu ant keptuvės, kad karamelizuotųsi ir atsiskleistų aromatas. Atvėsiname.

Suberiame migdolus, citrinos žievelę, alyvuogių aliejų, žiupsnį druskos ir rozmariną į kombainą ir sumalame. Nelabai kruopščiai, turi likti migdolų gabaliukai.

Vištienos kepsnelius pabarstome druska ir pipirais, dedame į kepimo skardą (pateptą sviestu), ant viršaus paskleidžiame riešutų masę. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min., kol vidus bus iškepęs (priklausomai nuo krūtinėlės storio ir pan.).

Galite naudoti ir šlauneles – jų mėsa gerokai sultingesnė, tačiau kepti reikės ilgiau (arba galite apkepti šlauneles keptuvėje prieš dedant į orkaitę ir užberiant riešutais).

Šį patiekalą patiekite su tamsiuoju alumi.

„Braškės su pipirais“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.