Nidos Degutienės patarimai, kaip gardžiai paruošti triušį

Triušiena mėgstama daugelyje pasaulio šalių virtuvių. Bene geriausiai patiekalų iš triušienos meną įvaldę prancūzai. Kaip ir dera elegantiškajai prancūziškai virtuvei,- receptai pasižymi paprastumu ir neilgu produktų sąrašu.

Šį kartą siūlau išmėginti vyne troškintą triušį su Provanso žolelėmis ir saulėje džiovintais pomidorais.<br>N.Degutienės nuotr.
Šį kartą siūlau išmėginti vyne troškintą triušį su Provanso žolelėmis ir saulėje džiovintais pomidorais.<br>N.Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Jan 4, 2015, 3:23 PM, atnaujinta Jan 3, 2023, 7:30 PM

Užtai į dažną patiekalą gaminant siūloma šliukštelti šlakelį baltojo ar raudonojo vyno, o pabaigoje patiekalą pagardinti konjaku.

Šį kartą siūlau išmėginti vyne troškintą triušį su Provanso žolelėmis ir saulėje džiovintais pomidorais. 

Provanso triušis, troškintas baltame vyne su saulėje džiovintais pomidorais (6 asmenims)

Reikės:

  • 1 triušio, padalinto į 8-10 gabalėlių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno, supjaustyto
  • 3 česnako skiltelių
  • 4-5 juostelių rūkyto kiaulienos kumpio, smulkiai supjaustyto
  • 1 stiklinės sauso baltojo vyno
  • 1 indelio saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 šaukštelio Provanso žolelių, lauro lapelio, druskos ir pipirų
  • šlakelio konjako

Įkaitinkite špižinį troškintuvą, įpilkite aliejaus ir jame apkepinkite triušieną iš visų pusių, kol gražiai apskrus.

Išimkite į lėkštelę.

Suberkite svogūnus, česnakus ir kumpį, ir toliau kepkite maišydami. Kai svogūnai suminkštėja, supilkite vyną ir gerai pagramdykite troškintuvo dugną.

Sudėkite atgal į puodą triušieną, suberkite saulėje džiovintus pomidorus, įberkite Provanso žolelių, druskos ir pipirų, įmeskite lauro lapą.

Uždenkite ir troškinkite valandą ir kol troškinasi, nepamirškite apversti triušienos gabalėlius, kad prisigertų padažo skonio. Pačioje pabaigoje įpilkite šlakelį konjako ir patroškinę dar porą minučių ir išjunkite kaitrą.

Patiekite su bulvių koše arba su makaronais bei šviežių daržovių salotomis.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.