Kaip paprastą vištos krūtinėlę paversti šventiniu patiekalu

Savaitgaliais, kai galime sau leisti iglėliau užsibūti virtuvėje, verta pradžiuginti namiškius ar svečius kuo nors nekasdienišku. Tam nereikia jokių ypatingų produktų, įmantrių įrankių ar specialių įgūdžių! Paprasta vištienos krūtinėlė gali tapti šventiniu patiekalu, jei pasitelkę savo fantaziją, sugalvosite, kaip ją patiekti kiek neįprastai.

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Jan 10, 2015, 3:13 PM, atnaujinta Jan 24, 2022, 11:33 AM

Imkite ir įdarykite krūtinėles kruopomis, pagardintomis trupučiu pelėsinio sūrio. Aš šiam patiekalui panaudojau raudonąsias bolivines balandas, tačiau jei tokių neturite ar sunku jų rasti, galite šias kruopas keisti tradicinėmis bolivinėmis balandomis, lęšiais, ryžiais, kviečiais, soromis, grikiais ar kitomis. Kaskart gausite vis kitokį patiekalą!

Vištienos krūtinėlės, įdarytos kruopomis ir pelėsiniu sūriu (4 asm.)

Reikės:

  • 1 dvigubos vištienos krūtinėlės
  • 3/4 stiklinės virtų kruopų (bolivinių balandų, ryžių, kviečių, sorų ar k.)
  • 4–5 šaukštų sutrupinto pelėsinio sūrio
  • 2 šaukštų smulkiai sukapotų svogūno laiškų
  • 1 pomidoro
  • druskos, pipirų, čili pipirų, ciberžolės (kurkumos), raudonėlio, citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, medaus arba klevų sirupo

Vištienos krūtinėles nuplaukite ir nusausinkite. Padalinkite į dvi dalis, tada kiekvieną krūtinėlę perpjaukite skersai, arba šiek tiek įstrižai. Toje pusėje, kurioje pjovėte (storesnėje) aštriu peiliu įpjaukite kiekvieno gabalėlio vidų, padarydami „kišenes“. Pjaukite atsargiai, kad neperpjautumėte kraštų. Pagilinkite kiek įmanoma kišenę, kad tilptų kuo daugiau įdaro.

Kiekvieną paruoštą krūtinėlę (taip pat ir kišenės vidų) pabarstykite druska ir pipirais, čili pipirais, ciberžole, raudonėliais, pašlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis. Palikite pasimarinuot pusvalandžiui arba ilgiau kambario temperatūroje.

Pasigaminkite įdarą: išvirtas kruopas sumaišykite su žiupsneliu druskos, čili pipirais, juodaisiais pipirais, ciberžole, suberkite sutrupintą pelėsinį sūrį, įpilkite truputį aliejaus, suberkite kapotus svogūno laiškus ir viską gerai sumaišykite.

Šaukštu prikimškite įdaro į kiekvieną krūtinėlės kišenę, ir kepsnelius guldykite į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Ant kiekvieno kepsnio viršaus dėkite po pomidoro skiltelę, pomirodą pabarstykite trupučiu druskos, galite pagardinti keliais lašais medaus arba klevų sirupo, pašlakstykite keliais lašais aliejaus.

Kepkite 180C orkaitėje 25–30 min. Patiekite su žaliomis salotomis, pagardintomis saldžiarūgščiu padažu.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.