Reikės:
- 250 ml tamsaus alaus
- 250 g sviesto
- 75 g nesaldintos kakavos
- 300 g cukraus
- 140 ml grietinės
- 2 didelių kiaušinių
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 275 g miltų
- šiek tiek vanilės esencijos
Sviestą sudedame į storadugnį puodą ir tirpiname. Į sviestą supilame alų, sviestui ištirpus nukaičiame. Suberiame kakavą ir cukrų, išmaišome.
Grietinę sumaišome su kiaušiniais ir šiek tiek paplakame. Supilame į alaus mišinį. Pabaigoje suberiame miltus, kepimo miltelius ir vanilės esenciją. Gerai išmaišome.
Į kepimo skardą sudedame keksiukų popierėlius, 2/3 jų pripildome paruoštos tešlos. Kepame apie 17-20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tikriname pagaliuku - kai jis sausas, keksiukai iškepę.
Kremui reikės:
- 250 g maskarponės sūrio
- 250 ml riebios plakamos grietinėlės
- 2-3 šaukštų „Poema" likerio (nebūtinai)
- Cukraus pagal skonį (maždaug 6 šaukštų)
Sūrį su grietinėlę bei cukrumi sudedame į indą ir plakame mikseriu iki standumo. Supilame likerį ir dar šiek šiek paplakame.
Atvėsintus keksiukus dekoruojame kremu naudodami konditerinį maišelį su antgaliu arba konditerinį švirkštą.